Zvezda među elitom – prva stanica Minhen

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak ujutru putuju u Minhen na utakmicu prvog kola Lige šampiona.

Izvor: Petar Tadiæ

Utorak, 17.09.2019.

08:15

Zvezda među elitom – prva stanica Minhen
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Aktuelni šampion Srbije drugu godinu zaredom igraće u elitnom fudbalskom takmičenju, što nije pošlo za rukom nijednom srpskom klubu od kada se Liga šampiona igra u ovom formatu.

Izabranici Vladana Milojevića do velikog uspeha došli su pobedama nad Suduvom, Helsinkijem, Kopenhagenom i Jang Bojsom, a žrebom u Monaku odlučeno je da u grupnoj fazi igraju sa Olimpijakosom, Totenhemom i minhenskim Bajernom.

Upravo je ekipa Nika Kovača prvi protivnik crveno-belima, koja važi za favorita u ovoj grupi, a generalno i ekipu kojoj svi predviđaju makar četvrtfinale elitnog takmičenja. Bajern i Zvezda odigrali su dve legendarne utakmice pre 28 godina u pofinalu Kupa šampiona, kada je klub iz Ljutice Bogdana uspeo da eliminiše Bavarce.

Za 28 godina mnogo toga se promenilo, fudbal je rapidno napredovao, srpski nije uspeo da isprati taj ritam, i Bajern je apsolutni favorit u sredu.

Minhenski gigant, koji je aktuelni šampion Nemačke, prethodne sezone ispao je odmah na startu nokaut faze i ove godine želeće da se vrate u vrh Evrope.

Prva prepreka u tom cilju biće im dobro poznati protivnik – Crvena zvezda.
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Crveno-beli u prošlosti nikada nisu bili laka prepreka Bavarcima, a to govori i poslednji duel odigran 2007. godine.

Tada je Zvezda ugostila Bajern, a navijači na stadionu “Rajko Mitić” bili su svedoci herojskog meča njihovih ljubimaca, koji je na kraju završen porazom ekipe Milorada Kosanovića.

Navijači se nadaju sličnom izdanju, a drugačijem završetku kada minhenski klub ponovo bude došao u Beograd, dok je za gostovanje nerealno očekivati makar i bod na “Alijanc areni”. Oni najoptimističniji nadaju se povoljno rezultatu, eventualnom remiju, i to je sasvim legitimno, ali realnost je drugačija.

Ekipa Nika Kovača za vikend je odigrala nerešeno na gostovanju protiv Lajpciga, a kolo pre toga je pobedila Majnc sa 6:1 na “Alijanc areni”.

Bajern je pred domaćom publikom poslednji poraz u Bundesligi doživeo pre nešto manje od godinu dana (Menhengladbah), a od tada ih je, u svim takmičenjima, pred njihovim navijačima pobedio samo Liverpul. Zvezda će pokušati da taj sjajan niz prekine, ali Ipak, sve osim pobede minhenskog kluba bilo bi iznenađenje.

Klub iz Ljutice Bogdana ovaj meč dočekuje posle kontroverzne utakmice sa Inđijom, koja nikako nije bila dobra uvertita za ono što sledi.

U sada već dobro poznatom meču, Zvezda je bila pred prvim porazom u sezoni, ali su katastrofalna greška sudije i golmana donele preokret i crveno-belih.

Šampion Srbije na ovom duelu bio je bez Marka Marina, koji je zbog manje povrede propustio duel, ali se očekuje da igra protiv Bajerna.

Opšte je poznato da igra Zvezde ne može da se poredi s njim i bez njega na terenu, i zbog toga je važno da se od njega dobije maksimum.
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsportphoto
Kada smo kod maksimuma, desni bek Marko Gobeljić teško će biti na 100 odsto i to stvara veliku glavobolje Milojeviću.

Strateg crveno-belih zbog toga će možda morati da se opredeli za Degeneka desno, a Pankova kao štopera, ali otom potom, u naredna 24 sata znaće se više o njegovom zdravstvenom stanju.

Drugih većih problema Milojević nema i sada mu samo ostaje da pripremi ekipu na najbolji mogući načina.

Meč između Bajerna iz Minhena i Crvene zvezde igra se u sredu od 21.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: