Braća Palasios pišu istoriju

Prvi put u istoriji Svetskih prvenstava desilo se da jedna reprezentacija u svom sastavu ima tri rođena brata. Honduras je u Južnu Afriku došao sa Džonijem i Vilsonom Palasiosom, ali je zbog povrede Hulija Cesara de Leona, selektor Reinaldo Rueda pozvao i trećeg, najstarijeg Palasiosa, Džerija.

Izvor: AK

Nedelja, 20.06.2010.

19:05

Default images

“Pričali smo o tome i svesni smo koliko je to značajno. Ja sam bio na prvobitnom spisku od 30 igrača, ali nisam uspeo da upadnem među 23 odabrana. Igrati na prvom SP za Honduras posle 28 godina je neverovatna stvar, ali deliti taj osećaj sa braćom je dar od Boga, nešto što naša deca i unuci nikada neće zaboraviti”, rekao je Džeri Palasios.

Džeri, 28-godišnji ofanzivni vezni igrač igra za Hangžu Grintoun iz Kine, dok je 23-godišnji Džoni štoper Olimpije, aktuelnog šampiona Hondurasa. Najpoznatiji je, međutim, 25-godipnji Vilson, takođe ofanzivni vezni igrač, koji je ime stvorio u premijerligašu Viganu, a trenutno je član Totenhema.

“Bio sam u Kini gde sam gledao SP kada mi je telefon zazvonio. Bio sam iznenađen kada sam čuo Vilsona, a kada sam mu odgovorio on je rekao: “’Profesor’ Rueda želi da razgovara sa tobom”. Naravno da mi je žao Ramba (De Leon) jer smo bliski prijatelji, ali u isto vreme sam se zahvalio Bogu na šansi da ispunim moja dva sna – da igram na SP sa svojom braćom”, istakao je Džeri.

Braća Palasios nisu jedina deca Miltona i Orgelije. Oni su u svom skromnom domu u malom gradu u La Sibi podigli još Mirijam, jedinu ćerku, Miltona Džuniora, koji je takođe fudbaler koji je čak odigrao nekoliko utakmica u kvalifikacijama za Mundijal u Nemačkoj 2006, i Edvina koji bi danas imao 18 godina.

Edvin je na početku svoje karijere u mladoj selekciji Hondurasa kidnapovan iz svoje kuće i ubijen iako je plaćen otkup.

“Edvin nas prati i vodi iz Raja. Sve što radiom je zbog njega, on je naša unutrašnja snaga i izvor vere. Znam da je ovo teško vreme za moju majku, ali naša porodica je snažna, verujemo u Boga i osećamo da je najbolje uvek ispred nas”, rekao je Džeri.
Nema sumnje da je Milton Palasios Senior, nekadašnju fudbaler i trener, igrao veliku ulogu u odgajanju svojih sinova, kako njihovih ličnosti tako i sa fudbalske strane gledišta.

“Igrali smo na betonskom terenu kod kuće. U jednom trenutku, Milton, najstariji, faulirao je Vilsona, koji je veoma temperamentan i odmah je počeo da se tuče. Stigao je otac, razdvojio ih i svima nam rekao: ‘Fudbal je igra i morate u njoj da uživate’. Od tog trenutka, mnogo smo radili, što nam je i pomoglo da uspemo”, prisetio se detinjstva Džeri.

Iako je on najstariji od braće, Džeri je istakao da je Vilson taj koji ujedinjuje braću.

“On je naš lider. Preskočio je mnoge prepreke, igra na najvišem nivou i dobio je priliku da igra u jednom od najvećih evropskih timova. To motiviše Džonija i mene još više jer imamo manje internacionalnog iskustva”.

Glavna tema u ekipi Hondurasa trenutno je duel sa Španijom u drugom kolu.

“Biće veoma teško, jer su i pored poraza od Švajcarske oni i dalje favoriti. Međutim, sve može da se desi. Kada je bio mali, Vilson je govorio da će jednog dana igrati za Honduras na Svetskom prvenstvu. To je uspeo da ostvari što govori da je sve moguće”, zaključio je Džeri Palasios.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: