"Zlo se nadvilo nad planetom i niko nije pošteđen"

Srpski paraolimpijac u stonom tenisu Budimir Malešić pozitivan je na koronavirus, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Christof Koepsel/Getty Images for DAGOC
Photo by Christof Koepsel/Getty Images for DAGOC

Malešić, osvajač oko 150 medalja, leči se u svojoj kući u Bariču i nada se da će uskoro pobediti virus.

On je virus oslovio kao "zlo" koje se nadvilo nad čitavom planetom.

"Ovo zlo nadvilo se nad celom planetom i niko nije pošteđen. Sada vidimo da nisu ni deca kako se to u prvom trenutku činilo. Svi moramo da shvatimo da je nužno da se čuvamo i da se ponašamo odgovorno. Naročito hronični bolesnici. Povišena telesna temperatura u kombinaciji sa mojim oštećenim nervima dodatno pogoršava bolove, i prošao sam pakao ta dva dana dok sam imao visoku temperaturu. Bolovi su bili neizdrživi, u glavi mi je nesnosno zujalo, imao sam i dijareju i stravične košmare kada bih nekako uspeo da zaspim. Svaki mišić me je boleo", izjavio je Malešić.

Kako ističe, Mnogi kao da i dalje ne žele da prihvate da opasnost preti svima.

"I neki moji prijatelji s osmehom mi kažu da virus ne postoji. Čašica rakije i slanina, i ništa nam ne može, rekao mi je pre neki dan jedan dobar drug. A realnost je da nije pošteđen niko. Ni sportisti, ni paraolimpijci, ni mladi ljudi, ni deca. Gospod nam je dao život da ga živimo i ko smo mi da ugrozimo živote drugih. Čuvajte se", poručio je Malešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.