Nova vest
Odbojka

Sreda, 29.09.2021.

08:30

Srbija ostala bez finala Svetskog prvenstva

Odbojkašice Srbije ostale su bez finala Svetskog prvenstva za igračice do 18 godina.

Izvor:

Autor:

Srbija ostala bez finala Svetskog prvenstva
Foto: FiVB/OSSRB

One su izgubile od selekcije Rusije 3:0 (25:13, 25:8, 25:21).

Rezultat u prva dva seta sam po sebi govori o dominaciji Ruskinja, a naše odbojkašice su se prekasno probudile kada su pružile otpor u trećem setu.

Izabranice Jove Cakovića bolje su otvorile prvi set i povele su sa 4:2, ali je Rusija brzo došla do izjednačenja, a zatim i do vođstva, koje nije ispuštala do kraja prvog perioda. Vodile su Ruskinje sa 9:5 i 13:8, pa sa 19:10, da bi set rešile u svoju korist 25:13.

Rusija je nastavila u istom ritmu i u drugom setu. Boljom igrom u odbrani, ali i u napadu, dozvolila je Srbiji da osvoji svega 8 poena u ovom setu i duplirala je svoju prednost – 25:8.

Nisu se kadetkinje Srbije predavala iako su bile u velikom rezultatskom zaostatku. Povele su sa 5:3, međutim Rusija je odgovorila sa šest vezanih poena.

Uspela je Srbija da stigne ovu prednost Rusije i u nastavku se igralo poen za poen. Ipak, Rusija je u završnici bila konkretnija i izašla je kao pobednik – 25:21.

Najefikasnija u našim redovima bila je Iva Šućurović sa sedam poena, a po šest su osvojile Hena Kurtagić i Vanja Ivanović. Kod Ruskinja, Alina Popova je imala 13.

U meču za bronzanu medalju igraće protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve
Odbojka

Srbija bez šansi protiv Brazila

Odbojkašice Srbije poražene su od Brazilki u četvrtom kolu Lige nacija rezultatom 3:0 (15:25, 19:25, 19:25) u poslednjem meču prvog vikenda koji je igran u Rio de Žaneiru.

Tanjug

16:44

3 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu