Nova vest
Odbojka

Subota, 03.08.2019.

18:30

Srbija na korak od Olimpijskih igara u Tokiju

Odbojkašice Srbije zabeležile su drugu ubedljivu pobedu na interkontinentalnom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Izvor: LN

Autor: LN

Srbija na korak od Olimpijskih igara u Tokiju
Foto: FIVB

Srpkinje su savladale Portoriko sa 3-0 u setovima (25:14, 25:20, 25:16) i došle na korak od plasmana u Tokio 2020. godine.

One su Portorikanke pobedile istim rezultatom kao i prethodno Tajlanđanke, a sada ih, u nedelju od 20.30, očekuje duel sa domaćinom turnira Poljskom za plasman na OI.

U prvom setu se pitanje pobednika nije dovodilo u pitanje i Srpkinje su bile efikasne od samog starta, ali su se stvari zakomplikovale u nastavku.

Portorikanke su pružile iznenađujuće dobar otpor i u završnici seta napravile seriju kojom su od 20:13 došle do 21:20.

Izabranice Zorana Terzića ipak nisu posustale i serijom 4:0 su obezbedile prednost od 2-0, a zatim bile silovite u trećem, poslednjem setu.

Ponovo najbolja kod Srpkinja bila je Tijana Bošković sa 18 poena, dok su Brankica Mihajlović i Stefana Veljković postigle po osam, jedan više od Maje Aleksić.

Na drugoj strani najefikasnija bila je Enrajt, dok su Kerame i Viktorija postigle po pet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve