Nova vest
Košarka 17

25.4.2024.

14:14

"Jokić bi dodao tu loptu"

Kavaj Lenard je jedan od košarkaša koji su dobili najviše kritika na račun igre u drugom meču sa Dalasom, koji su Teksašani kao gosti dobili sa 96:93.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

U plej-of seriji četvrtfinala na Zapadu trenutno je 1-1, a Gilbert Arinas, bivši košarkaš Vašingtona, bio je posebno nezadovoljan igrom Lenarda.

On je rekao kako ga je i Luka Dončić dobro blokirao, iako slovenačkom košarkašu igra u odbrani nije najjača strana.

U jednom napadu u poslednjoj četvrtini. Lenard se našao u duelu sa Dončićem, naivno verujući da će moći lako da ga prođe u situaciji jedan na jedan. To nije bio slučaj i Dončić je naterao Lenarda da promaši.

"Ostalo je deset sekundi do kraja napada. Kao ofanzivan igrač, nikad nisam tipovao na najslabijeg igrača. Razlog što to ne radite je u tome što se tim trudi da ga pokrije i zaštiti. Luka je odigrao sjajnu odbranu, ali i odbrana je mnogo pomogla", smatra Arinas.

On se nadao da će Lenard dodati loptu Normanu Pauelu u ugao.

To ga je nateralo da uporedi Lenardov izbor poteza sa Nikolom Jokićem.

"Da je ta lopta bila u Jokićevim rukama, ili u Marejevim, oni bi napravili to dodavanje i to bi ih timski učinilo boljim", smatra Arinas.

Serija se sada seli u Dalas, a naredni meč Maveriksa i Klipersa na programu je u subotu od 02.00 po srednjeevropskom vremenu.

Podeli:

Komentari 17

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu