Nova vest
Odbojka

Petak, 22.06.2018.

20:30

Grbić zadovoljan pristupom i koncentracijom protiv Kanade

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je posle pobede nad Kanadom u Ligi nacija da je izuzetno zadovoljan pristupom i koncentracijom.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Grbić zadovoljan pristupom i koncentracijom protiv Kanade
Foto: OSS

"Jako sam zadovoljan pristupom igri i koncentracijom igrača koju smo imali od prvog poena. To je nešto što nam treba, to je ta energija koju moramo da iznesemo na teren, bez obzira ko je na drugoj strani i kakva je važnost utakmice. Mislim da smo zasluženo pobedili", rekao je Grbić, a preneo Odbojkaški savez Srbije.

Reprezentacija Srbije pobedila je danas u kineskom Djangmenu Kanadu sa 3:0 u setovima, u prvoj utakmici petog vikenda Lige nacija.

"Pre samog meča video sam fokus kod igrača i s te strane samo bio apsolutno miran... Ne mislim miran da ćemo sigurno da pobedimo, ali siguran da ćemo odigrati dobar meč. Bez ove vrste pritiska bili bismo sasvim obična ekipa, i ako iznesemo to na teren, možemo sa svima da se nosimo", rekao je Grbić.

Srbiju u subotu očekuje utakmica protiv Japana od 10.00.

"Mislim da smo kvalitetniji od njih, ali oni su uvek opasni. Nezgodna su ekipa, koriste dosta igrača, igraju drugačije od timova s kojima češće igramo. Igraju na tehniku, dobri su u odbranu i zaista moramo da ponovimo današnji pristup. Mislim da smo bolji i da ako iznesemo ovaj pritisak kao danas, ostvarićemo pobedu", kazao je selektor Srbije.

Grbić se još jednom žalio na ritam odigravanja utakmica i konstantna putovanja s jednog na drugi kraj planete.

"Iz SAD smo krenuli u ponedeljak, stigli smo ovde u utorak uveče, praktično smo izgubili jedan dan. U sredu ujutro nismo mogli da odradimo normalan trening, igrači su samo mogli neko istezanje da rade, jer su bili umorni. Trudimo se da se prilagodimo svemu tome. Ovo je peti vikend već, a treći ili četvrti u putu. Svima nam je tako i moram oda se izborimo s tim", rekao je Grbić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve