Nova vest
Odbojka

Subota, 05.07.2014.

19:32

Rusima titula na EP u Novom Sadu

Rusi Sergej Prokopjev i Grigorij Gončarov trijumfovali su na Evropskom prvenstvu u odbojci na pesku, održanom pod nazivom Masters Novi Sad.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tokom petodnevnog spektakla na Štrandu, 51 tim iz 28 zemalja odigrao je 67 sjajnih mečeva, posle kojih je ruski dvojac osvojio prvo mesto savladavši Aleksandera Hubera i Roberta Zidela iz Austrije sa 2:1, po setovima 21:19, 18:21, 15:9.

Treće mesto pripalo je ekipi iz Portugala Robertu Mauru Silvi Reišu i Fabriciju Silvi koji su u pobedili Nemce Armina Dolingera i Klemensa Viklera sa 2:0, po setovima 21:18, 25:23.

Zlatni momci ovogodišnjeg CEV Masters turnira osvojili su novčanu nagradu od 5.000 evra i 320 bodova na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije.

Drugoplasirana ekipa osvojila je 3.750 evra i 288 poena, dok tim sa trećeg mesta odlazi kući sa 2.625 evra i 256 poena. Vip mobile obezbedio je nagradni fond od čak 25.000 evra za taj turnir.

Ove godine, pet domaćih timova se takmičilo na Evropskom prvenstvu, od kojih se tri plasiralo u glavni žreb – Antonić/Galešev, Basta/Kiković i Surla/Jovanović. Sve tri naše ekipe dele 17. mesta, osvojivši po 128 bodova na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije.

Svake godine se trudimo da dovedemo neka od najvećih imena u odbojci na pesku. Izuzetno jaka konkurencija i atraktivni mečevi koji su se ove sezone odigrali na Štrandu su potvrda da je ovo jedan od najprestižnijih turnira u Evropi. Domaći parovi, nažalost, usled nedostatka sportske sreće, ali i povrede, nisu ušli u finalni deo turnira, ali smo sigurni da ćemo, uz kontinuirani rad i dalje ulaganje u ovaj sport, u bliskoj budućnosti videti i neke od naših timova na pobedničkom postolju jednog ovako značajnog takmičenja“, rekao je Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve