Nova vest
Odbojka

Nedelja, 01.03.2009.

20:14

Zvezda preokretom do Kupa

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije pošto su u finalu posle velikog preokreta pobedili branioca trofeja Radnički Kredi banku sa 3:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Po setovima je bilo 34:36, 14:25, 25:18, 25:20, 15:9. Ovo je bilo treće izdanje Kupa Srbije, i prvi trofej za 'crveno-bele' (deveti ukupno). Pre dve godine trijumfovala je Vojvodina, a prošle je trofej osvojio kragujevački Radnički.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su kapiten Tomislav Dokić i Miloš Terzić koji su osvojili po 22 poena za Zvezdu. Milan Rašić doneo je svom timu 18, a Jovan Ćulafić 13 poena. U ekipi Radničkog Nikola Gjorgiev bio je ubedljivo najbolji sa 27 osvojenih poena.

Zvezda je tako ponovila podvig koji je napravila u finalu plej-ofa prošle godine kada je posle gubitka prva dva meča preokrenula i osvojila titulu pobedivši u petom meču takođe Radnički sa 3:2, iako su Kragujevčani tada imali dva seta prednosti.

U prvom setu Zvezda je imala prednost i posle prvog (8:5), i posle drugog tehničkog tajm-auta (16:14). Ipak, iskusni Kragujevčani nisu se predavali i poveli su u finišu sa 21:20. Set se produžio do neverovatnih 36:34, i kada je Radničko poveo sa 1:0 činilo se da je mlada ekipa Zvezda psihički pala.

To se potvrdilo u drugom setu koji je Radnički dobio sa ubedljivih 25:14. Ipak, Zvezda nije htela da izgubi u finalu sa maksimalnim rezultatom. Zvezda je dobro otvorila treći set, i imala je na prvom tejm-autu minimalnu prednost – 8:7.

Tada Kragujevčani preokreću, ali Zvezda je tada odlično zaigrala i zahvaljujući pre svega odličnom servisu i bloku na drugom tajm-autu je vodila sa 16:13. U finišu seta Kragujevčani nisu uspeli da priprete i ušlo se u četvrti deo (25:18).

Četvrti set verovetno je i odlučio pobednika. Posle izjednačenog početka Radnički je uspeo da dođe do prednosti, i na drugom tajm-autu je imao velika četiri poena prednosti (16:12). Ekipa Željka Bulatovića tada je zaigrala sjajno, pogotovo u bloku, i dobila je 13 od narednih 17 poena za 25:20 i 2:2 u setovima.

U odlučujućem setu timovi su bili izjednačeni do 6:6 kada Zvezda pravi seriju od četiri uzastopna poena, i rešava meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve