Nova vest
Tenis 17

25.4.2024.

10:12

Nadal: "Novak je moja generacija, a osvojio je tri od četiri GS"

Rafael Nadal tokom dana će odigrati prvi meč na Mastersu u Madridu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Irina R Hipolito / Spain DPPI / DPPI

Protivnik mu je Amerikanac Darvin Blank, a Rafa je uoči izlaska na teren, na poslednjem turniru u karijeri u Madridu, imao priliku da priča i o teniserima nove generacije.

Teniser iz Manakora je upitan šta misli o porastu kvaliteta takmičenja, posebno o usponu Janika Sinera i Karlosa Alkarasa.

On je tom prilikom podsetio da niko ne bi trebalo da zaboravi da je Novak Đoković protekle sezone imao sjajne rezultate.

"Ne znam šta da kažem, nemam ideju. Naravno da su oni sjajni igrači, ali istovremeno, ako sve to stavimo u drugu perspektivu, Novak Đoković je osvojio tri od četiri grend slema i igrao u još jednom finalu. On je neko iz moje generacije. Ipak, oni rade zadivljujuće stvari", izjavio je Nadal.

On je dodao da igrači starije generacije i dalje pokazuju visok takmičarski nivo u duelima sa mladim šampionima.

"Igrači moje i sličnih generacija, možda imaju malo bolje brojke, ali sličan je nivo na kojem smo mi bili dugo vremena. I dalje imaju mnogo uspeha. Tenis. istina, ima nove uzbudljive šampione, ali istovremeno, stvari se nisu promenile tako mnogo", oprezan je Nadal.

Svestan je da će biti mnogo emocija po povratku na teren na kojem je igrao dugi niz godina.

"Mislim da se ljudi nadaju da će se kod mene sve rešiti i da ću nastaviti. Uvek sam bio pozitivan. Miran sam, nisam očekivao prevelike stvari. Sve je nekako prirodno, smireno. Izaću na teren, igrati, pokušati da se zabavim, na mestu na kojem sam oduvek imao velike izlive ljubavi i podrške, a ako žele da urade nešto, uradiće. Ništa ne moraju da mi dokažu, dali su mi dovoljno podrške tokom karijere", zaključio je Nadal. 

Podeli:

Komentari 17

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu