Nova vest
Košarka

Nedelja, 14.08.2022.

12:45

Pešić danas pred medijima – teme Teo, Beli i novi "rezovi"

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić održaće konferenciju za medije u ponedeljak u 13.30.

Izvor: MT

Autor: MT

Pešić danas pred medijima – teme Teo, Beli i novi
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

On će govoriti o situaciji nakon završetka prve faze priprema za mečeve kvalifikacija za Mundobasket, odnosno Evropskog prvenstva.

Sigurno je da će govoriti i o temi koja najviše zanima javnost, a to je Miloš Teodosić, kome se selektor "orlova" zahvalio prošle sedmice.

Do ponedeljka popodne Pešić bi možda mogao da dobije i dodatne informacije o stanju povrede Nemanje Bjelice.

Srbiju, takođe, u sredu očekuje gostovanje Sloveniji u Ljubljani, gde će dva nacionalna odmeriti snage u prijateljskoj utakmici.

Prve zvanične mečeve, naša reprezentacija će odigrati 25. avgusta protiv Grčke na domaćem terenu, odnosno 28. avgusta protiv Turske u Turskoj.

Navedene utakmice predstavljaju početak druge faze kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023.

U novoformiranoj grupi, Letonija, Belgija i Srbija su se pridružile Turskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj u borbi za jedno od tri mesta na planetarnom šampionatu.

Nakon toga, srpski nacionalni tim će se takmičiti na Evropskom prvenstvu.

"Orlovi" će šampionat započeti u D grupi, čije će se utakmice igrati u Pragu. Rivali tima Srbije će biti Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d