Nova vest
Košarka

Petak, 01.11.2019.

20:54

Prva pobeda Valensije u Evroligi!

Košarkaši Valensije ostvarili su prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Evrolige savladavši Asvel na svom parketu rezultaom 81:72 u 6. kolu.

Izvor: SN

Autor: SN

Prva pobeda Valensije u Evroligi!
EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Niz od pet vezanih poraza prekinut je u "La Fonteti", pošto je Valensija savladala francuskog predstavnika na krilima sjajnog Bojana Dubljevića.

Valensija je jako dobro počela susret, zahvaljujući Lojdu i Dornekampu napravili su seriju 8:0, pa je Zvezdan Mitrović morao da traži tajm aut i malo "prodrmao" svoje izabranike koji daju još 18 poena i dozvoljavaju 8 do kraja kvartala.

Krajem ovog dela meča, u strelce se upisao i Vanja Marinković i to sa linije za slobodna bacanja. U drugoj četvrtini, gledali smo rezultatsku klackalicu, gde se prednost smenjivala maltene na dva poseda. San Emeterio je u finalnim momentima druge četvrtine vezao dve trojke, ali je Asvel na poluvremenu ipak imao prednost od pola koša.

U trećoj četvrtini je domaći tim zaigrao nešto bolje i mogli smo da primetimo da su u većem delu deonice imali prednost, koja je išla na pet poena razlike, a isticali su se San Emeterio i Dubljević.

Poenima San Emeterija počeo je poslednji period, a trojkom Vanje Marinkovića se Valensija popela na 66:57 i u narednih nekoliko minuta održavala prednost od 10 poena razlike, a na kraju ipak trijumfovala rezultatom 81:72.

Bojan Dubljević se istakao sa 13 poena u redovima Valensije, a pratili su ga San Emeterio, Kolom i Ndur sa 9, dok je Vanja Marinković imao 6 poena. Na drugoj strani, 20 poena Šarl-Žana, a 17 Antoana Dioa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu