Nova vest
Košarka

Utorak, 17.10.2017.

18:38

Srpska košarka – loše helanke, prezimena, koševi

Proteklog vikenda počela je Košarkaška liga Srbije, u kojoj nastpaju i klubovi iz ABA 2 lige, a odmah je uočeno mnogo nepravilnosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Srpska košarka – loše helanke, prezimena, koševi
Foto: KLS

Zbog toga je KLS izdao saopštenje u kojem je opomenuo klubove na greške i naložio da se one isprave do narednog kola.

* Opominje se KK Borac da obezbedi da se crvene led lampe na tablama pale samo pri isteku četvrtina i produžetaka a ne pri isteku 24 i 14 sekundi, u skladu sa čl. 12 stav 12 Propozicija takmičenja.

* Opominje se OKK Beograd da obezbedi da helanke (steznici) koje nose igrači budu beli, crni ili u boji dresa, ali da kod svih igrača budu jednobrazni, shodno članu 17 stav 7 Propozicija takmičenja.

* Opominje se OKK Beograd da popravi sirenu do sledeće utakmice kada je domaćin.

* Opominje se KK Spartak da do sledeće utakmice obezbedi dresove sa tačnim prezimenima igrača koji u njima igraju.

* Opominje se KK Zlatibor da do sledeće utakmice kada je domaćin obavezno obezbedi koševe koji su udaljeni od čeone linije u skladu sa čl. 12 stav 13 (najmanje dve metra) Propozicija takmičenja.

* Opominje se KK Zlatibor da do sledeće utakmice kada je domaćin popravi semafor u delu gde se označavaju iskorišćeni tajm-auti.

* Opominje se KK Tamiš da obezbedi da helanke (steznici) koje nose igrači budu beli, crni ili u boji dresa, ali da kod svih igrača budu jednobrazni, shodno čl. 17 stav 7 Propozicija takmičenja.

* Opominje se KK Beovuk 72 da do sledeće utakmice kada je domaćin postavi ogradu ispred tribine, shodno čl. 12 stav 16 Propozicija takmičenja.

* Podsećaju se svi klubovi da dres kapitena mora da bude vidno obeležen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu