Nova vest
Košarka

Subota, 14.03.2015.

22:48

Metalcu srpski derbi i borba za EK

Košarkaši Metalca pobedili su Megu u Valjevu sa 86:83 u srpskom derbiju u 25. kolu ABA lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Photo: Metalac Farmakom/Foto studio Art

To je 13. trijumf Valjevaca u regionalnom takmičenju, čime su izbili na šestu poziciju koja vodi u Evrokup, sa pobedom više od krke i Solnoka i jednom manje od Olimpije. Sa druge strane, Mega je deseta na tabeli sa deset pobeda i 15 poraza.

Najbolji kod Metalca bio je Marko Jošilo sa 17 poena (6-9 iz igre) i 6 skokova, odličan je bio i Nikola Jevtović sa 17 poena (6-11 iz igre), 9 skokova i 2 asistencije, Protić i Malešević upisali su po 13 poena, a Marko Ljubičić imao je 10 poena, 5 skokova i 6 asistencija.

Kod Mege je najbolji bio Nenad Miljenović sa 20 poena (7-12 iz igre), 6 skokova i 12 asistencija, pratio ga je Nikola Jokić sa 19 poena (9-15 iz igre), 8 skokova i 3 asistencije, Dejan Musli zabeležio je 16 poena (6-9 iz igre) i 10 skokova, dok je Marko Kešelj dao 11 poena (4-7 za dva, 0-7 za tri).

Valjevci su u drugoj četvrtini stvorili dvocifrenu prednost i tokom većeg dela meča kontrolisali su rezultat i držali Megu na bezbednom odstojanju.

Ekipa Dejana Milojevića nije uspevala da pogodi šut za tri poena sve do četiri minuta pred kraj kada je Jaramaz ubacio trojku i smanjio na 78:71. To je pokrenulo seriju Mege, potpomognutu bezidejnim napadima domaćih.

Jokić se razigrao u poslednjoj deonici, a posle 2+1 Šulovića gosti su u poslednjem minutu prišli na -1 (84:83).

Metalac je organizovao još jedan smušen napad, pa je Mega mogla i da pređe u vođstvo – Kešelj je lepo fintirao, ali mu je lopta izašla iz koša na devet sekundi do kraja. Potom je Jevtović bio siguran sa penala, a Miljenović je iz teške pozicije promašio trojku za produžetak.

U narednom kolu Metalac gostuje Zadru, dok Mega dočekuje Igokeu.

U prethodnim mečevima dana Solnok je iznenadio Krku, a Olimpija je deklasirala Levski 78:56. Ljubljančane je predvodio Alen Omić sa 22 poena i 6 skokova, a Blaž Mahkovic ubacio je 17 poena. Za Levski je Angelov postigao 17 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

6 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu