Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.08.2009.

10:56

Gurović želi u Zvezdu

Milan Gurović želi da naredne godine nosi dres košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje u razgovoru za "Sportski žurnal" istakao je da želi da igra košarku još jednu sezonu i da bi je, iako ima brojne ponude iz inostranstva, najradije proveo u Srbiji.

"Zaista bih voleo da se vratim u Zvezdu. Doduše, još se ne zna ko će biti trener i da li bih se uklopio u koncepciju novog stručnog štaba, ali voleo bih da se od igračke karijere oprostim u Zvezdinom dresu. Zvezda ima veliki potencijal, plejadu sjajnih mladih igrača poput Kešelja, Dragićevića, Štimca....Moja uloga ne bi bila da razigravam ekipu, već da svojim iskustvom pomognem mladima, pogotovo Kešelju koji igra na mojoj poziciji, da postane bolji igrač. Mislim da je veoma talentovan i da bi sa mnom na treningu mnogo napredovao", rekao je Gurović.

Košarkaš koji je "crveno-bele" napustio pre dva leta, u međuvremenu je nosio dresove poljskog Prokoma i turskog Galatasaraja. Prošlog leta bio je član kriznog štaba u prelaznom periodu na Malom Kalemegdanu.

"Moram da naglasim da je Slobodan Vučićević mnogo pomogao. Da nije bilo njega, ko zna da li bi danas uopšte pričali na ovu temu. Šteta što je podneo ostavku, ali nadam se da Zvezda neće ući u neizvesnost, kao što je to bio slučaj prošle godine i da će sve na kraju biti pozitivno", zaključuje Gurović.

Gurović ima 34 godine, a profesionalno je igrao košarku u novosadskom NAP-u, grčkim Peristeriju i AEK-u, španskim Unikahi, Huventudu i Barseloni, italijanskom Trstu, Partizanu, Zvezdi, Prokomu i Galatasaraju. Kao reprezentativac Jugoslavije ima osvojene zlatne medalje na Svetskom prvenstvu 2002. i Evropskom prvenstvu 2001. godine, kao i bronzu sa Evropskog šampionata 1999. godine u Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu