Nova vest
Košarka

Subota, 02.05.2009.

22:30

EL: PAO - CSKA (nedelja, 20h)

Košarkaši Panatinaikosa i CSKA u nedelju u 20 časova igraju finale ’fajnal-fora’ Evrolige u Berlinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener ’zelenih’ Željko Obradović, koji bi trijumfom sedmi put posta šampion Evrope, očekuje težak meč. „Igramo protiv tima koji je četvrtu godinu u nizu u finalu, a dva puta su u tom periodu i bili prvaci Evrope. CSKA je tim sa ogromnim iskustvom. Imaju sjajne individualce, a igraju kao tim, što je delo mog kolege Etorea Mesine“.

Nikola Peković, koji je u polufinalu protiv Olimpijakosa ubacio 15 poena, kaže da će njegov tim morati posebnu pažnju da obrati na Ramunasa Šiškauskasa, beka CSKA.

„Biće izuzetno teška utakmica. Oni su igrali fenomenalno protiv Barselone, napravili su veliki preokret i zasluženo su slavili. Pričali su mi saigrači o Šiškauskasu iz vremena dok je on igrao ovde. Kažu da čovek uvek proradi u poslednjih mesec dana sezone i daje neke neverovatne koševe. Sigurno će biti velika utakmica“, kaže bivši centar Partizana.

I Dušan Kecman smatra da će PAO imati vrlo težak posao u finalu.

„CSKA već godinama igra čvrstu odbranu, na granici faula. Moramo da im odgovorimo istim intenzitetom i mislim da smo sposobni za tako nešto. Takve utakmice uvek odlučuju neki mali detalji... Spremićemo se kako treba i videćemo šta će biti u nedelju“.

Krilni centar CSKA Matjaž Smodiš ključ pobede vidi u odbrani svog tima.

„Ovo je naše četvrto uzastopno finale i zaista verujem da smo vrednim radom zaslužili sve divne stvari koje nam se dešavaju. Ukoliko želimo da pobedimo u nedelju, moramo da igramo jaku odbranu i da pokušamo da osujetimo njihov famozni ’pik-en-rol’. Oni su veoma iskusan tim, igrali su mnogo neizvesnih utakmica, a imaju i najtrofejnijeg evropskog trenera“, kaže slovenački košarkaš i ističe važnost predstojećeg meča:

„Ovo je meč za koji se živi, celu karijeru čekaš da zaigraš u jednom tako posebnom finalu. Biće borba do samog kraja, a odlučiće sitnice – ko bude više želeo pobedu ili igrao požrtvovanije“.

Nedeljni program počinje u 17 časova, kada će Barselona i Olimpijakos igrati za treće mesto. Od 20 časova na parket O2 Arene u Berlinu izlaze igrači Panatinaikosa i CSKA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu