Subota, 20.12.2008.

20:33

Vujošević: "Krajnjim atomima snage"

Posle pobede Partizana u Sarajevu treneri i kapiteni dve ekipe složili su se da su 'crno-beli' imali težak posao.

Izvor: B92, zvanični sajt

Default images

“Bosna je pokazala da je porasla u kvalitetu, bili su veoma motivisani, u tome im je pomogla i odlična atmosfera u dvorani. Kada Partizan dođe, sarajevska publika je ispuni do poslednjeg mesta. Utakmica je 'izvučena' krajnjim atomima snage, uz veliko poštovanje kapitenu Božiću koji je bio primer za ostale, kao i važne trojke Veličkovića. Da je Bosna dobila ne bi bilo nezasluženo," kaže Vujošević.

Trener 'crno-belih' potom je naveo uzroke lošije igra svog tima.

"Kod nas se stvarno akumulirao i veliki umor. U četvrtak utakmica u Madridu sa Realom, pa iza toga jaka utakmica sa Cibonom, evroligaška, potom putovanje za Milano, utakmica u sredu i sada dolazak u Sarajevo. Samo da je bilo putovanja i ustajanja rano ujutru, umor bi se akumulirao. Kalendar se ukrstio kada su upitanju takmičenja u Evroligi i NLB ligi, tako da se nadamo da ćemo i poslednju utakmicu u godini uspeti da dobijemo i da se niko neće povrediti. Posle toga ćemo imati nešto više vremena za odmor,“ izjavio je Vujošević.

Bilo je lepo igrati u ovakvoj atmosferi. Publika je uveličala spektakl, a Bosna bila dobra i jaka. Na našoj igri se osetio umor od napornog ritma igranja na dva koloseka. Mislim da je na kraju presudilo naše iskustvo," rekao je posle utakmice kapiten Partizana Petar Božić.

Domaći su žalili zbog propuštene prilike da pobede Partizan.

Čestitam Partizanu na trijumfu, ali ne bi bilo nezasluženo ni da smo m stigli do pobjede. Vodili smo cijelo vrijeme, ali kada smo trebali krunisati pobjedu, nismo imali dovoljno sreće. Pritisak Partizana se pokazao kao nešto sa čime se ne znamo nositi, ali ne treba žaliti zbog izgubljenih bodova u duelu sa ovakvim rivalom,“ izjavio je najefikasniji igrač i kapiten domaćeg tima, Goran Ikonić.

Čestitam Partizanu ali se slažem sa našim kapitenom da ne bi bilo nezasluženo ni da smo se mi radovali. Priliku da prelomimo meč smo prokockali u prvom delu kad smo trebali prelomiti susret. Igrali smo raznovrsno u napadu, a gosti se na to nisu adaptirali. Partizan ima karakteristiku da se nikada ne predaje pa se to pokazalo i u Sarajevu. Vratili su se i pobedili. Nama je put do trijumfa bio otežan jer su svi naši visoki igrači imali probleme sa ličnim greškama,“ bile su reči trenera sarajevske ekipe Vlade Vukoičića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: