Hemofarm lako protiv Pivovarne

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 21.10.2004.

21:32

Default images
Košarkaši Hemofarma pobedili su u Vršcu slovenačku Pivovarnu Laško sa 93:74 (21:21, 30:19, 27:18, 15:16), u 6. kolu Goodyear lige.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Nebojša Bogavac sa 20 poena, a odličnu partiju pružili su Jasmin Hukić sa 15 (osam skokova) i Milutin Aleksić sa 14 poena (šest skokova). Standardno dobar bio je Petar Popović sa 15 poena, uz znatno manju minutažu.

Kod gostiju Nebojša Joksimović postigao je 17 poena, koliko i Hasan Rizvić uz osam skokova. Robert Troha ubacio je 14 poena.

Poraz Hemofarma na gostovanju u Zadru ostavio je dubok trag, pa je u prvoj četvtini i Pivovarna Laško delovala kao Vrščanima ravan protivnik. Vrščani su se, međutim, na vreme osvestili, iskoristili mali pad u igri gostiju i već u drugoj četvrtini stigli do 10 poena razlike koju su kasnije samo uvećavali.

Trener Pivovarne Laško Aleš Pipan potvrdio je da je razlika u kvalitetu očigledna.

"Videlo se da je Hemofarm mnogo bolja ekipa. Hteli smo večeras da iznenadimo, ali... Mislim da ćemo bodove morati da tražimo od ekipa koje su u našem rangu", rekao je Pipan.

Trener Hemofarma Aco Petrović izjavio je da je njegova ekipa uspela da prevaziđe neopravdan strah koji je bio vidljiv u prvoj četvrtini utakmice.

"Stvari su došle na svoje mesto u drugoj četvrtini, a pre svega zahvaljujući dobroj odbrani, zagrađivanju, dobro istrčanim kontrama", kazao je Petrović.

Petrović je čestitao svom timu na vraćenom samopouzdanju posle samo jednog dana pauze od poraza od Zadra, i bez iskusnog Milenka Topića.

"Utakmice idu kao na traci. Odlično smo počeli sa 5-1 i želja nam je da tako i nastavimo. Predah ćemo potražiti izmedju utakmica sa Olimpijom i Cibonom. Četiri utakmice za sedam dana svakako je puno", zaključio je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: