NBA liga legalizovala marihuanu

Košarkaši u NBA ligi više neće biti testirani na marihuanu.

Izvor: SN

Četvrtak, 07.10.2021.

09:02

NBA liga legalizovala marihuanu
EPA-EFE/WU HONG

Kako prenosi čuveni i dobro upućeni američki novinar Adrijan Vojnarovski, NBA liga marihuanu više ne smatra nelegalnom supstancom.

Sindikat igrača (NBPA) je potvrdio Vojnarovskom da liga više neće imati nasumična testiranja za marihuanu i da su faktički dobili dozvolu za korišćenje.

To, naravno, ne znači da su sve supstance dozvoljene i prenosi se da će testiranja biti nastavljena kako bi se suzbilo korišćenje supstanci koje podstiču bolje performanse sportista (poput anaboličkog steroida) i korišćenja narkotika (poput kokaina).

Ne dešava se često da igrači u NBA padnu na nekom testu, a poslednji skandal koji smo imali vezan za anabolički steroid je bio slučaj Diandre Ejtona, kada su korišćeni diuretici kako bi se maskiralo korišćenje steroida.

Ejton je zbog toga bio suspendovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: