Nikola Jokić! Za pobedu! Opet! VIDEO

Nikola Jokić je košem na 2,4 sekunde do kraja prvog produžetka pogodio šut za pobedu Denvera nad Minesotom!

Izvor: SV

Ponedeljak, 11.11.2019.

00:16

Nikola Jokić! Za pobedu! Opet! VIDEO
Tanjug/AP Photo/Jim Mone

Srpski reprezentativac je preuzeo odgovornost pri rezultatu 98:98 i pogodio tešku dugu dvojku preko Karl-Entonija Taunsa, u stilu Dirka Novickog.

U poslednjem napadu Timbervulvsi nisu uspeli da pronađu otvoren šut, pa su Nagetsi pobedili rezultatom 100:98. Jokić nije imao noć za pamćenje, pogodio je samo devet od čak 23 pokušaja za koš iz igre, a promašio je i dva od tri slobodna bacanja.

Na kraju je za 36 minuta provedenih na parketu upisao 20 poena, 7 skokova i 6 asistencija, uz 4 lične greške i -2 u kategoriji primljenih i datih poena Nagetsa sa njim na parketu.

Nagetsi su propustili priliku da meč završe u regularnom delu, sredinom poslednje deonice su imali i prednost od 16 poena (90:74), ali do kraja nisu uspeli da ubace ni poen, pa su Timbervulvsi anulirali razliku i obezbedili produžetak.

Šansu da spreči dodatnih pet minuta je imao Džamal Marej, ali je promašio šut u poslednjim sekundama četvrtog kvartala.

Egal se nastavio i u produžetku, Timbervulvsi su odlučili da brane napad Nagetsa, započet na 26 sekundi do kraja, s namerom da obezbede sebi finalni pokušaj, bez obzira na ishod akcije protivnika.
Tanjug/AP Photo/Jim Mone
A o tome je ponovo odlučivao Jokić.

Posle duela sa Siksersima i jednim od najvećih konkurenata na centarskoj poziciji Džoelom Embidom, momak iz Sombora je uspeo da u direktnom duelu pobedi i Taunsa, šutem u poslednjim sekundama utakmice.

Statistika kaže da je Marej bio drugi košgeter Nagetsa, ali na njegovih 15 poena, 5 skokova i 2 asistencije treba dodati i 7 izgubljenih lopti.

Tokom utakmice se mučio i Pol Milsap, ali je ipak stigao do dabl-dabl učinka (14 poena, 10 skokova), što je u svoju biografiju upisao i Vil Barton, sa 13 poena i 12 skokova, ali i 5 asistencija.

Na drugoj strani je Endru Vigins ubacio 25 poena, Tauns je uz identičan poenterski učinak dodao i 16 skokova, a iz drugog plana su se aktivirali Džoš Okogi (17 poena, 8 skokova, 4 asistencije) i Džeret Kalver sa 10 postignutih poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: