Jokića namučio Holms, Bogdanovića trojka – Denver preživeo Sakramento

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Sakramento Kingse 101:94 posle dramatične završnice srpskog derbija u Kaliforniji.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 29.10.2019.

02:30

Jokića namučio Holms, Bogdanovića trojka – Denver preživeo Sakramento
Foto: Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

U meču punom preokreta gosti su iskoristili očajnu treću četvrtinu domaćina (30:17) kada su izgradili prednost koju su dobrom odbranom odbranili u poslednjem minutu.

Srpski košarkaši odigrali su važnu ulogu u konačnom rezultatu, iako su imali dosta oscilacija tokom utakmice.

Nikola Jokić je bio daleko od svog uobičajenog nivoa (prosek u prva dva meča 21,5 poena, 13,5 skokova i 7 asistencija), utakmicu je završio sa 9 poena (4/15 iz igre, 0/5 trojke) uz 13 skokova, po dve asistencije i ukradene lopte i jednom blokadom.

Centar Denvera se mučio u reketu sa Rišonom Holmsom koji je predvodio Kingse sa 24 poena (10/14) i 13 uhvaćenih lopti, ali je u završnici postigao jedan od ključnih koševa za +6 (94:88) pred poslednji minut meča. Nemanja Bjelica je bio jedan od stubova igre Kingsa sa 35 minuta na parketu i ogromnom ulogom na oba dela terena. Pogodio je četiri trojke za 12 poena (4/11 iz igre) te imao 6 skokova uz po 3 asistencije i blokade.

Bogdan Bogdanović je sjajno otvorio meč i serijom razigravanja režirao seriju Kingsa za +7 u prvom poluvremenu, ali ga u nastavku nije služio šut za tri poena (1/7) pa je meč završio sa po 6 poena i asistencija uz 5 skokova.

Nagetse je do treće uzastopne pobede predvodio Džamal Marej sa 18 poena, 17 je dodao Geris Heris, dok je 13 ubacio Vil Barton uz 9 skokova.

Holmsa je u ekipi Kingsa najbolje pratio Dieron Foks sa 20 poena i 9 asistencija, dok je 12 dodao Herison Barns uz 8 skokova. Podbacio je Badi Hild pogodivši samo dva od 13 šuteva iz igre u četvrtom porazu Sakramenta u nizu. Nagetsi su ušli bolje u meč i predvođeni Herisom stižu do 12:3, a u tom periodu Jokić skuplja 5 skokova, ali i pravi dva bespotrebna faula.

Kingsi se bude sredinom prve četvrtine, ubrzavaju ritam i u režiji Bogdanovićeve četiri asistencije i tri trojke Arize preokreću na 28:21 do kraja perioda.

Bogdanović se raspucao na startu drugog perioda i na dve asistencije Bjelice odvodi Kingse na 33:24. Ipak, brzopletost je koštala Kingse u narednih nekoliko napada, što Denver kažnjava i poenima Krega, Morisa i Grenta preokreće rezultat na 41:39.

Potom se na teren vratio i Jokić i odmah poentirao, ali nije uspevao da uđe u prepoznatljiv ritam, dok su Kingsi "rešetali" trojkama, uključujući i Bjelicu za vođstvo na poluvremenu 53:47.
Foto: Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli
Bjelica je imao odličnu rolu početkom drugog poluvremena sa dve uzastopne blokade i novom trojkom, dok je Jokića služio samo skok, a Bogdanović "grejao" klupu dok je Hild sve promašivao (0/7 iz igre).

Kingse je ubrzo potpuno izdao šut, zbog koga su bili konkurentni u prvom poluvremenu, pa Denver s pola snage poenima Bartona i Herisa hvata priključak, da bi Jokić košem posle ofanzivnog skoka izjednačio na 65:65.

Usledila je očajna epizoda Kingsa s obe strane parketa, previše "rupa" u odbrani te isforsirani napadi koje Bogdanović nije uspevao da završi.

Tako Nagetsi uprkos odlasku Jokića na klupu zbog četiri penala zahvaljujući ofanzivnom skoku stižu do +7 (77:70) pred poslednji kvartal. Nastavili su Kingsi da se muče sa šutom i u odlučujućem periodu meča, Hild je i dalje promašivao, nije trojka htela ni Bogdanovića, pa je Denver postepeno stigao do dvocifrene razlike (83:72).

Nakon što Heris i Marej kažnjavaju grešku Hilda za +12, Denver staje i dozvoljava Kingsima da uhvate priključak pred poslednja dva minuta (88:90).

Usledila je dramatična završnica, Jokić postiže važan koš za +6 Nagetsa na 73 sekunde pre kraja (94:88).

Barton, Mari i Heris pogađaju za Denver u poslednjem minutu, ali Holms i Barns održavaju Kingse u životu, da bi nakon poena Herisa sa penala Ariza promašio trojku na 13 sekundi pre kraja i Denver stiže do treće pobede – 101:94.

Meč ste mogli da pratite u LIVE BLOGU B92:
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: