Jokić na nivou, Voriorsi deklasirali Denver u derbiju Zapada!

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa deklasirali su Denver Nagetse u derbiju Zapadne konferencije u NBA ligi – 142:111.

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

04:42

Jokić na nivou, Voriorsi deklasirali Denver u derbiju Zapada!
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

"Ratnici" su odigrali jednu od najboljih utakmica od početka sezone i potpuno zasluženo stigli do ubedljivog trijumfa u susretu dve prvoplasirane ekipe.

Gostujući tim je vodio od prvog do poslednjeg minuta, a kada su Stefen Kari, Kevin Durent i Klej Tompson ovako raspoloženi, ne postoji ekipa koja može da ih zaustavi.

Njih trojica su dominirali u prvoj četvrtini u kojoj je tim Stiva Kera pogodio 10 trojki (rekord franšize) i ubacio nestvaran 51 poen. Već na kraju prvih 12 minuta bilo je +13 za aktuelnog šampiona koji je od tog trenutka samo podizao razliku. Na ruku im je išlo to što su sudije našem Nikoli Jokiću dosudile dva brza faula, pa je nakon trećeg neko vreme morao da provede na klupi. Razlika je u četvrtoj četvrtini išla i preko 30 poena, a trener domaćih Majk Meloun je rasporedio minutažu kada je shvatio da je utakmica izgubljena.

Jokić je uz Džamala Marija bio najzapežiji pojedinac u redovima Denvera i za nešto više od 23 minuta na parketu postigao 17 poena (6-12 iz igre, 0-1 za tri, 5-5 penali), uz 4 skoka, 8 asistencija i jednu blokadu.

Mari je dodao 21 poena, dok je najefikasniji bio Malik Bizli, ali je većinu od svoja 22 poena ubacio kada je rezultatski sve bilo rešeno. Spomenuti trojac Golden Stejta bio je neumoljiv i zbirno postigao 89 poena – Kari i Tompson su meč završili sa po 31 poenom, Stef je pogodio 8 trojki iz 13 pokušaja i imao 6 skokova i 4 asistencije, dok je Klej iz igre šutirao 13-19, odnosno 5-8 za tri poena.

Kevin Durent ih je fenomenalno pratio sa 27 poena (11-15 iz igre, 5-7 za tri), uz 4 uhvaćene lopte i 6 uspešnih dodavanja. On je igrao odlično na samom početku i tokom gotovo čitavog prvog poluvremena šutirao bez promašaja iz igre.

Ovim trijumfom Voriorsi su preuzeli prvo mesto na Zapadu sa 30 pobeda i 14 poraza, dok je Denver odmah ispod sa samo jednim trijumfom manje.

Tabela:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: