Četvrtak, 12.06.2003.

09:24

Netsi ponovo izjednačili u finalnoj seriji

Izvor: B92

Default images

Košarkaši Nju Džersi Netsa izjednačili su skor u pobedama na 2:2 u finalu plej ofa NBA lige protiv San Antonija. Netsi su noćas na svom terenu pobedili Sparse sa 77:76 zahvaljujući Džejsonu Kidu koji je u poslednjih 9 sekundi pogodio 4 slobodna bacanja.Najefikasniji igrač na utakmici bio je Tim Dankan sa 23 poena i 17 skokova, dok je u pobedničkom timu Martin postigao 20 koševa.

U utakmici punoj preokreta, domaći Netsi su stekli veliku prednost u prvom poluvremenu, ali su Sparsi uhvatili priključak u trećoj četvrtini. Ipak, predvodjeni uradnim tandemom Kid ( 16 poena, 8 skokova i asistencija( Martin 20 poena I 13 skokova, ( uz dobru igru Džefersona koji je po prvi put odigrao dobro u seriji)  Netsi su uspeli da zabeleže možda presudnu pobedu u finalu, jer bi u slučaju poraza bili u velikom zaostatku.

Ipak, Netsi su zamalo izgubili utakmicu koju nisu smeli, pošto su dozvolili protivniku seriju 16-0 tokom trećeg perioda. Seriju je pomalo neočekivano vodio rezervni plej Klekston, a dobru igru pružio je i veteran Kevin Vilis.

Agoniju je prekinuo Martin 10 minuta pre kraja utakmice, kada je zabeležio poene posle 7 minuta bez koša.

U poslednja 3 minuta ušlo se u neizvesnu završnicu, ali je domaći tim došao do trijumfa sa linije za slobodna bacanja. Martin je ubacio 4 od 6 penala ( od toga dva za prednost 73:72), da bi posao završio Kid u poslednjih 9 sekundi. Ipak, Sparsi su imali šansu za pobedu,ali je šut Djinobilija za tri poena promašio cilj.
Bajron Skot: “ Bilo nam je potrebno puno snage da dodjemo do pobede, pošto smo prokockali veliku prednost. Medjutim, ovo je izuzetno važna pobeda za nas. Nastavili smo da igramo u istom ritmu i kada nije išlo”

Toni Parker: “Nismo igrali dobro. Nismo se takmičili svih 48 minuta ipromašili smo dosta lakih poena i “ulaza”. Vratićemo se bolji u 5.utakmici”.

Keri Kitls: “ Pokazali smo da možemo. Ovaj tim ima kvalitet, ali je pokazao da će učiniti sve kako bi došao do pobede”.

O čemu je govorio Kitls najbolje pokazuje detalj iz poslednje četvrtine kada je Dankan 3 puta u jednom napadu blokirao Kenjona Martina. Medjutim krilni igrač Netsa je dobio faul u trećem pokušaju, pogodio slobodna bacanja i doneo prednost svom timu…

Utakmica br.5 igra se u noći izmedju petka i subote, takodje u Nju Džersiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: