Meč za 3. mesto: Francuska – Australija 67:59!

Košarkaši Francuske osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Kini posle velikog preokreta protiv Australije.

11:16, 10:14, 21:16, 25:13
  FRA   AUS  
  67   59  
Bogdanović najbolji strelac prvenstva!
Mils je sa 15 poena na ovom meču ostao dva iza Bogdanovića, koji će biti najbolji strelac Mundobasketa pošto niko od finalista nema realne šanse da ga stigne.
40' Francuska pobedila!
Mils olako gubi loptu i daje napad Francuzima. Furnije promašuje, ali Bogut ne gleda gde je De Kolo i gubi loptu.

Na 1:06 do kraja Albisi pogađa treću trojku za 63:56!

Na 48 sekundi do kraja Batum je dobio dva bacanja, pogodio je jedno - 64:56.

Delavedova promašuje trojku na 41 sek do kraja, ali napad ostaje za Australiju.

Mils pogađa trojku, tajm-aut Francuske, 38 sekundi do kraja - 64:59.

De Kolo pogađa na 25 sekundi do kraja, Batum fauliran - 66:59.

Batum ne pogađa jedno, ali Australija gubi loptu. Kraj - 67:59.
38' Gober se upisao, Francuzi imaju sve u svojim rukama
Koš za koš, posle pogotka Furnijea Kej hvata skok i pogađa iz odbojke (55:56). Albisi pogađa svoju drugu trojku i igra dobru odbranu nad Milsom, a zatim Batumu ukrao loptu, ali De Kolo nije pogodio trojku za +5.

Delavedova pravi dva brza faula nad Furnijeom, Gober pogađa polaganje za svoje prve poene u 38. minutu meča – na dva mintua do kraja, 60:56 za Francusku.
35' Mils vratio prednost Australiji
Bogut pogađa flouter, a onda Albisi pogađa prvi šut iz četvrtog pokušaja, za tri (53:52). Mils meša odbranu Francuza i pogađa preko Gobera i Batuma (12 poena), a Nilikina ne otvara otvorenu trojku - 53:54.
Nerešeno, Mils sve bliže Bogdanoviću
De Kolo ponovo pogađa trojku, sa velike udaljenosti, a na drugoj strani poentira Kej (50:48). Mils postiže deseti poen, potrebno mu je još sedam da prestigne Bogdanovića i bude najbolji strelac prvenstva.

Nerešeno, 50:50!
31' Francuska po prvi put vodi!
De Kolo otvara četvrtinu trojkom, a onda donosi prvo vođstvo Francuzima na meču sa linije penala - 47:46!
Hoće li se probuditi?

FIBA
Katastrofalna završnica "bumersa"
Australijanci su dali četiri poena za poslednjih šest minuta četvrtine.
30' Francuska se opasno približila, imamo utakmicu!
Delavedova je prekinuo crnu seriju svoje ekipe, De Kolo izgubio loptu u napadu, a za kraj četvrtine Australijanci nisu uspeli ni da šutnu na koš (42:46).
28' U četiri napada – tri faula u napadu
De Kolo pogađa dugu dvojku, a potom poentira i u kontri (38:44). Batum krade loptu ispred Lendejla, ali De Kolo pravi faul u napadu. Potom, potpuno očekivano, sudije sviraju faul u napadu i Inglsu.

Furnije pogađa dvojku! A, onda - faul u napadu Krika (40:44).
26' Igra se nešto brže, nešto lepše
Nesportsku grešku Guldinga nije potpuno realizovao Furnije, pošto je promašio drugo bacanje, ali je to popravio Batum trojkom (32:42). Gulding je promašio čist zicer, a to kaznio Poarije – 34:42.
25' Nestvarno loša partija Evana Furnijea
Furnije pogađa trojku, ali se ne vraća u odbranu i Krik dobija bacanja. On je promašio oba, ali potom "zalepio" De Koloa u kontri, pa se i povredio. Bizarna sekvenca Australijanca (28:40).

Furnije ponovo ne pogađa, ima 1/10 za dva poena. Potom gazi aut liniju pre šuta za tri poena. Neverovatno.
24' Mils promašio "nepromašivo", Australija održava prednost
Ingls nastavlja jedini da bude raspoložen i prolazi Gobera, te pogađa uz faul saigrača iz Jute (23:38). Poarije odlično upošljava Batuma, koji zakucava, a Mils po drugi put na meču promašuje čist, čist zicer. Lendejl poentira – 25:40.
Ingls mora da napusti parket
Prilikom izgubljene lopte i pada Ingls je zadobio posekotinu na leđima, pa mora da napsuti teren. Umesto njega Krik.
22' Batum se upisao, novi faul u napadu
Drugo poluvreme počinje promašajem i izgubljenom loptom, ali onda Kris Kej probija Furnije i pogađa uz faul (21:33). Batum se konačno upisao sa vrha kapice, a Francuska ponovo primila poene preko Furnijea. Nilikina nije pogodio, Mbaje promašio zicer, a onda Kej napravio faul u napadu – 33:23.

FIBA
20' Verovatno najgore poluvreme na celom prvenstvu
Sudije sviraju faulove u napadu, ali ne sviraju "batinjanje" u odbrani na obe strane, pre svega od strane Australijanaca. Interesantan kriterijum tokom celog meča što košarkaši pokušavaju da iskoriste flopingom, a često im ne uspeva pa to utiče na košarku.

Mils je bio sam sa košem, ali je promašio, kao i De Kolo iz otvorene pozicije na drugoj strani. Ingls je zatvorio poluvreme poenima, a Gober se zabio u Bejnsa i rpomašio, pa napao sudiju.

Posle 20 minuta - 21:30.
Sudije i dalje dominiraju
Ne znamo tačan podatak o broju faulova u napadu, ali ih je bilo možda i 10. Nestvaran podatak za jedno poluvreme, što govoro i o suđenju i kvalitetu utakmice koju do sada gledamo.
18' Furnije konačno pogodio trojku
Gober je promašio oba slobodna bacanja, Ingls nije šutnuo otvorenu trojku već je rešio da zakomplikuje situaciju, ali se nekako snašao Lendejl (18:26).

Konačno - Furnije pogađa trojku, ali ga onda probija Ingls u odbrani veoma lako (21:28).
Furnije užasan, Albisi neupotrebljiv - Kole nem
Furnije je ponovo promašio šut, ima 1/8 iz igre. Težak šut je pogodio Ingls, a Albisi je nastavio da ne radi nitša produktivno, dobio rampu, ali iz nepoznatih razloga i dalje je na terenu.
16' Igra se sporo i loše
Neupotrebljivi Albisi je i dalje na terenu, a Furnije promašuje zicer. Australija ponvoo ne pogađa trojku, a Furnije nekako uspeva da dobije tri slobodna bacanja. Odbranili su se "trikolori", a onda protraćili 24 sekunde u kojima niko nije znao šta da radi, pa je vreme isteklo.

Igra se sporo i loše, 18:22.
14' Napadi neorganizovani, odbrane na ivici faula
Atraktivno zakucavanje Laberija, a onda dobar prodor Inglsa (15:21). Pored toga, tvrde odbrane, mnogo kontakta od odbrambenih igrača i jako spori, neorganizovani i neefikasni napadi.
12' Poeni se "porađaju"
Konačno, posle 1:15 u drugoj četvrtini, prvi poeni preko Inglsa (11:19). Francuzi su bili kritično loši u prvoj četvrtini i za sada ne izgledaju bolje ni u drugoj. Poarije pogađa poludistancu - 13:19.
Milsu fali još 9 poena da prestigne Bogdanovića

FIBA
10' Crni niz prekinuli Bogut i De Kolo
Nastavila se katastrofalno loša košarka i u završnici prve četvrtine. Otprilike je postignuto isto koševa koliko je načinjeno faulova u napadu, obe ekipe imaju po ukupno 6 izgubljenih lopti. Bogut je prekinuo crnu seriju na 14 sekundi do kraja,a De Kolo uzvratio za finalni rezultat 1/4 – 11:16.
8' Sudije glavna atrakcija meča
De Kolo hvata ofanzivni skok posle promašaja Nilikine i upisuje se. Bejns pogađa trojku o tablu za 6:13, a nilikina ne uspeva da "reši" omalenog Milsa u kontri jedan na jedan. Mils nije pogodio otvorenu trojku, kao i Albisi. Sudije su ponovo svirale faul u napadu, 8:13.
6' Faulovi u napadu i dobre odbrane
Gober ne može da pomeri Bejnsa, a Mils juri kao brzi voz do koša (4:10). Furnije je napravio faul u napadu, a istom merom odgovorio Lendej.
4' Francuzi van ritma
Prve poene za Francuze postiže Furnije, koji hvata skok posle promašaja Milsa, dodaje loptu nilikini, a on rešava napad Francuske (4:5). Mils nastavlja da pogađa, a Batum održava formu iz prethodnih utakmica i promašuje – 4:7.
2' Loš start utakmice
Bogut otvara meč faulom u napadu i izgubljenom loptom iz sledećeg pokušaja. Goberu sviraju tri sekunde u napadu, a prve poene viđamo od Keja na asistenciju Delavedove. Furnije ne pogađa sa poludistance, a Mils uz dosta sreće pogađa trojku – 0:5.

B92
Utakmica uskoro počinje
Sve spremno za obračun za bronzu, finale između Argentine i Španije je na programu od 14 časova.
Bejns je razbio Francuze u grupi
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: