Nova vest
Fudbal 17

17.6.2024.

16:21

Mijatović o izjavi Tadića: "Protest je normalan, ali..."

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović rekao je da je Srbije ostavila dobar utisak protiv Engleske, a dotakao se i izjave Dušana Tadića koja je podigla dosta prašine.

Izvor: Tanjug, B92

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mijatović je, gostujući u emisiji "Uranak" na televiziji K1, ocenio da reprezentacija Srbije izgleda kompletnije nego pre.

"Reprezentacija Srbije je ostavila dobar utisak kao ozbiljan tim koji je prevazišao probleme koji su možda postojali u kvalifikacijama i na Svetskom prvenstvu u Kataru. Mislim da je to sad potpuno drugačiji tim, s većom željom. Istina je da je na sinoćnjoj utakmici početak srpske reprezentacije bio dosta skroman zbog velikog poštovanja prema Engleskoj, koja važi za jednog od favorita na ovom Evropskom prvenstvu", rekao je Mijatović.

Dodao je da misli da su i igrači i stručni štab očekivali više od Engleske, ali da su posle primljenog gola shvatili da Englezi imaju loš dan."Oslobodili smo se, uz nekoliko korekcija koje je napravio Piksi u drugom poluvremenu, što je izgledalo sasvim pristojno. Jedino negativno je rezultat, ali smatram da bi remi bio realan rezultat. Videli smo u fudbalu mnogo puta da bolji rival u tom trenutku izgubi utakmicu. Utisak je pozitivan. Mislim da protiv Slovenije moramo da ostvarimo dobar rezultat. Pobeda bi bila odlična, ali ne smemo izgubiti, jer postoji i treća utakmica koja nam daje šansu da se plasiramo u drugi krug", rekao je Mijatović.

Nekadašnji kapiten reprezentacije se osvrnuo i na izjavu sadašnjeg kapitena Dušana Tadića.

"Pošto sam bio igrač, znam kako može da se oseća igrač koji je kapiten i lider, da li je najbolji ili ne, to je stvar ukusa. On je izvanredan igrač. Taj neki protest je potpuno normalan, ali ne može se iskazati na takav način", dodao je Mijatović i istakao da su to interne stvari koje selektor i igrač moraju da rasprave ili pre utakmice ili posle utakmice, bez širenja neke negativne energije u javnosti.Mijatović je istakao da su na turnirskim takmičenjima najbitniji sklad i atmosfera.

"Takva izjava ne samo da može da naljuti stručni štab, već može i da napravi negativnu energiju prema javnosti. To su stvari koje se rešavaju, ali bi trebale da ostanu interne. Po meni ne bi trebalo to da bude neki veliki problem, s obzirom da znamo koliko je Tadić važan i koliko je uradio za ovu reprezentaciju i to apsolutno ne znači da Tadić neće biti starter na narednoj utakmici. To treba ostaviti po strani i skoncentrisati se na ono što najbitnije, a to je dobra atmosfera i da se napravi dobar rezultat", podvukao je Mijatović.

Govoreći o suđenju Italijana Danijelea Orsata, rekao je da se mnogo puta naprave greške koje su nelogične, ali da bi to trebalo shvatiti kao sastavni deo igre.

"Piksi jeste dobio žuti karton zbog protesta. Zabranjeno je treneru da razgovara sa četvrtim sudijom na taj način. Protesti su uvek postojali u fudbalu i uvek će biti tu neka ljutnja, kao i kod procene da li je bio penal nad Mitrovićem. Sve su to slobodne procene koje se dešavaju i ja mislim da reprezentacija Srbije to zna i shvata, te da u sledećoj utakmici mora ići hladne glave i da zna osnovni cilj, a to je napraviti dobar rezultat protiv Slovenije. Slovenija je naša finalna utakmica na Evropskom prvenstvu. Protiv Slovenije bi trebalo promeniti stil igre, ali i tim koji će izaći na teren. To su neke odluke o kojima bi selektor trebalo da razmišlja sa stručnim štabom", naveo je Mijatović.
 


Izveštač Tanjuga koji je pratio sinoćnju utakmicu preneo je da je pre utakmice vladala sjajna atmosfera i da je bilo jako lepo videti sve navijače koji su došli.

Pre utakmice u Gelzenkirhenu došlo je do sukoba sa Englezima, ali neke informacije sugerišu da su u pitanju navijači iz Albanije, jer u Gelzenkirhenu živi veliki broj Albanaca.

Nemačka policija je prilično brzo i efikasno intervenisala, a epilog je bio nekoliko povređenih i nekoliko uhapšenih.

Podeli:

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

4 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

Beta

13:20

2 h

Aktuelno

AI i matematika na ratnoj nozi

Istraživači su otkrili da AI ima problema sa rešavanjem matematičkih tadataka, što pokazuje koliko je nova tehnologija u raskoraku sa mogućnostima procesiranja iz prošlosti.

Njujork tajms

12:30

3 h

Novo Sport Video Menu