Nova vest
Fudbal 8

17.6.2024.

8:42

Srbija kao Hrvatska – ovo se nije desilo još od 1980.

Fudbaleri Srbije i Engleske su statistički odigrali jedan od, ako ne i najmanje sadržajan meč u poslednje 44 godine na Evropskim prvenstvima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Na startu grupe C razliku je napravio gol Džuda Belingema u 13. minutu meča (0:1), što je bio jedan od svega pet udaraca ka golu Predraga Rajkovića selekcije Gereta Sautgejta.

Fudbaler Reala je postao prvi evropski igrač koji je pre 21 godine igrao na tri velika takmičenja sa reprezentacijom i prvi koji je na dva takva postizao gol za Englesku, a da nije igrao u tamošnjem šampionatu.

"Orlovi" su imali tek jedan pokušaj više, ali nisu uspeli da probiju protivnički bedem.

Tako je Englseka sačuvala svoju mrežu i po peti put uzastopno u grupnoj fazi kontinentalnog šampionata, što nikome pre nije uspelo.

Dakle, dve ekipe su zbirno imale tek 11 šuteva što je najmanje još od 1980. godine i turnira koji se igrao u Italiji.

Srbija se pridružila Hrvatskoj, kao jedinoj drugoj reprezentaciji koja nije postigla gol na dosadašnjih šest mečeva u Nemačkoj.

"Vatreni" su na startu ubeležili ubedljiv poraz protiv Španije (3:0).

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

6 d

Testovi

Test: Toyota Aygo X – maksimalni minimalizam

Po prvi put, Toyotin model A segmenta je krosover. Tako je Aygo dobio sufiks X, što se i te kako odražava na lakše provlačenje po gradu i parkiranje. Uz sve to je šampion niske potrošnje.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

15 h

Novo Sport Video Menu