Nova vest
Fudbal 131

17.6.2024.

8:22

Ko je u pravu – Piksi ili Tadić? ANKETA

Trebalo je da, uprkos porazu od Engleske (0:1) na startu u grupi C, glavni utisak bude dobro izdanje naše reprezentacije, ali nije kako to obično biva.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

"Orlovi" su prvi put posle 24 godina zaigrali na Evropskom prvenstvu i na terenu "Feltins arene" bili ravnopravan protivnik jednom od glavnih favorita za osvajanje titule.

Gol u ranoj fazi je presudio i tu ne možemo zameriti našim igračima koji su naročito u drugom poluvremenu, možemo mirne duše reći, bili i bolji protivnik u pojedinim trenucima.

Nedostajala je konkretnost u završnoj fazi, ali ne i možda i nepotrebnih i preoštrih izjava posle meča.

Sve je počelo od kapitena Dušana Tadića, koji je bio nezadovoljan time što nije počeo meč u startnoj postavi. Nagovestio je selektor Dragan Stojković još protiv Švedske da će Srbija početi meč sa njim na klupi, iako smo tada svi bili uvereni da je reč tek o čuvanju našeg lidera svežim za prvi meč na kontinentalnom šampionatu.

NIS

Nekoliko dana kasnije i Tadić je priliku dobio tek u 61. minutu što mu nije lako palo.

"Teško, iskreno teško. Pričao sam sa misterom naravno, imamo dobru komunikaciju. Ali teško sam to prihvatio jer se igra protiv Engleske. Kapiten sam, lider sam. Mislim da sam najbolji igrač ovog tima bez lažne skromnosti. Naravno da mislim da sam trebao da počnem. Poštujem odluku selektora. Mogao bih mnogo više da uradim da sam igrao 90 minuta. Ako on želi da Dušan Tadić igra 30 minuta, ja ću da igram. Ja bih naravno voleo da igram 90, ali poštujem odluku. Naravno da želiš da budeš deo kolektiva i uradiš sve za kolektiv. Idemo dalje, da prođemo dalje to je najbitnije. Imamo veliko zajedništvo i učinićemo sve za to", rekao je Tadić za RTS.

Ako on nije bio zadovoljan time, šta tek reći za Piksija kada je čuo za izjavu svog kapitena.

"Nije dobro ako je to rekao. To je bila moja odluka iz taktičkih razloga. Želeo sam Tadića sa svežim nogama u drugih 45 minuta i jedino je to razlog i ništa više. Radi se o taktici, ništa drugo", odgovorio je Stojković i istakao na konstataciju jednog od prisutnih novinara o potencijalnoj buri da nje neće biti.

I dok obojica tvrde da je između njih sve u najboljem redu, ponovo je na izjavu jednog stigao nezadovoljan odgovor drugog.

Ja sam najspremniji igrač u ovoj ekipi, to sam rekao i njemu [selektoru]". Mislim da ne treba fizički da brine. Pričali smo normalno, imamo dobru komunikaciju. Rekao je da misli da će biti zatvorena utakmica i da ću ja da uđem u drugom poluvremenu i da rešim. Desio se taj brzi gol. Žao mi je zbog rezultata, mislim da smo mogli da uzmemo barem bod ili tri", zaključio je Tadić, barem za sada, ovu raspravu.

Novi čin dobićemo najkasnije već u četvrtak kada će naš tim igrati drugi meč protiv Slovenije od 15 časova.

Verovatno i pre toga...

loader

Podeli:

Komentari 131

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

2 d

Novo Sport Video Menu