Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.08.2023.

18:31

Vojvodina završila evropsku priču za ovu sezonu

Fudbaleri Vojvodine poraženi su i drugi put od APOEL-a, i u revanšu 2. kola kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija, identično kao na Kipru – 2:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Vojvodina završila evropsku priču za ovu sezonu
Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Tako su Novosađani, uprkos optimizmu koji je provejavao iz kluba uoči dvoboja sa Kipranima, završili takmičenje u "sezoni kupanja" i okreću se obavezama u Superligi koju su, da podsetimo, počeli neprijatnim porazom od Zvezde 5:0.

Sada im predstoji par dana predaha pa novi derbi na domaćem tlu – protiv Partizana.

Prvi meč, onaj na Kipru, završen je takođe pobedom APOEL-a 2:1. I tada, kao i u revanšu, strelac za "Lale" bio je Zukić - jedina svetla tačka ekipe u ovoj kratkoj evro epizodi.

Pogledajte i na koji način je Zukić matirao golmana Kiprana u 37. minutu, u tom trenutku za 1:1, u jeku velike inicijative Novosađana.

Nažalost po domaće navijače, njih blizu 6.000, bio je to i jedini period meča kada je Vojvodina imala igru, energiju, nalete i kombinatoriku.

U tom finišu poluvremena još dva puta je pretila gostima, bio je to lep, euforičan period meča po "Lale", ali fudbal se ne igra 15 minuta.

APOEL je pokazao da je bolji u mnogim segmentima igre, spremniji, iskusniji za ovakve bitke i potpuno zasluženo je prošao dalje, na megdan sa ekipom Dila Gori.

Strelci za goste u Novom Sadu bili su Sarfo u 27. minutu i rezervista Efrem u 74. iz penala.

Prvi je efektno, precizno, krunisao akciju Čebakea po levom boku, dočekao proigravanje i onda finišerski tačno matirao Carevića.

Pogledajte i taj detalj.

Rezultatom 1:1 se otišlo na veliki odmor. Navijači Voše su očekivali mnogo u nastavku od svojih igrača zavedeni onim što su videli u smiraj poluvremena - međutim Batakov tim je u drugom delu meča izgledao kao razbijena vojska, bez daha i snage.

Podatak da je Vojvodina tek u 81. minutu uputila prvi šut u okvir gola rivala (Zukić) najbolje govori o tome kako su igrali Novosađani.

Tada je već sve bilo rešeno...

APOEL je najpre uveo Novosađane u svoj spori ritam, "sakrio" loptu i onda, iz jednog kontraudara profitirao. Kapiten Giorgi Kvilitaja je jurnuo od centra ka golu Voše, nije baš imao ni kud pošto su ga pratila dvojica igrača domaćeg tima, ali je iz čitave situacije izvukao ono najbolje - penal.

Nemajući više kud, negde kod gol-aut linije se zaustavio, šutnuo loptu tek da je šutne na peterac, Traore je uklizao, i nesrećno rukom "odigrao" u svom kaznenom prostoru.

Sudija je bio blizu i kazna za Vošu neminovna.

Efraim je bio siguran egzekutor, za 1:2 i pečat na trijumf i prolaz Kiprana u dalju rundu takmičenja. Tu je bio i kraj svake nade Vojvodine da može do proekreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu