Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.04.2023.

21:45

Najveće kazne u istoriji Premijer lige: Mitrović kao Suares

Spisak najoštrije kažnjenih fudbalera u istoriji Premijer lige sadrži ime jednog srpskog napadača.

Izvor: SN

Autor: SN

Najveće kazne u istoriji Premijer lige: Mitrović kao Suares
Foto: Profimedia

Aleksandar Mitrović je zbog fizičkog konflikta sa sudijom kažnjen i neće igrati sledećih osam utakmica u Premijer ligi.

Mitrović je na Old Trafordu odgurnuo glavnog sudiju Krisa Kavana, nakon što je ovaj pokazao crveni karton njegovom saigraču Vilijanu i dosudio jedanaesterac za Junajted.

Spisak najoštrije kažnjenih igrača u istoriji izgleda ovako:

1. Mark Bosnić, Čelsi (9 meseci) – Golman iz Australije je dobio i otkaz od strane Čelsija nakon što je otkriveno da je koristio kokain.

2) Erik Kantona, Mančester junajted (9 meseci) – Dobro poznata situacija kada je nožnim udarcem nokautirao navijača Kristal Palasa. Dobio je i 120 sati društveno-korisnog rada.

3) Rio Ferdinand, Mančester junajted (8 meseci) – Dobio je kaznu jer je propustio doping test, a pritom je rekao da je "zaboravio jer je otišao u šoping".

4) Adrian Mutu, Čelsi (7 meseci) – On je bio pozitivan na kokain.

5) Kolo Ture, Arsenal (6 meseci) – Koristio je nedozvoljene supstance, ali je kasnije promenjena odluka jer je utvrđeno da je Ture to radio nesvesno.

6) Paolo Di Kanio, Šefild Venzdej (11 mečeva) – Odgurnuo je sudiju Pola Alkoka slično kao Mitrović, tako da je sudija pao na travu posle pokazanog crvenog kartona.

7) Dejvid Praton, Sautempton (10 utakmica) – Prajton je zaslužio možda i ranije crveni karton protiv Arsenala, ali je nakon dobijenog krenuo na sudiju Alana Vajlija i odgurnuo ga dva puta.

8) Luis Suarez, Liverpul (10 utakmica) – Ujeo je srpskog igrača Branislava Ivanovića.

9) Luis Suarez, Liverpul (8 utakmica) – Rasističke uvrede za Patrisa Evru.

Ukoliko pogledamo stvari pre nego što je Premijer lige bilo, vratićemo se na 1915. godinu i Enoha Vesta koji je zbog nameštanja utakmica dobio kaznu od čak 30 godina zatvora. Igrao je za Mančester junajted i zajedno sa još trojicom fudbalera Liverpula dobio je kaznu. Žalio se tvrdeći da nije kriv, ali nije urodilo plodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve