Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.04.2023.

18:00

Mitrović drakonski kažnjen!

FA Engleske odredila je kaznu suspenzije za napadača Fulama Aleksandra Mitrovića.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mitrović drakonski kažnjen!
Foto: Profimedia

Reprezentativac Srbije će zbog isključenja na meču četvrtfinala FA Kupa sa Mančester junajtedom morati da pauzira čak na osam utakmica.

Kada je reč o Mitroviću, dali su obrazloženje.

Plus 75.000 funti

"Smatramo da bi standardna kazna koja bi se inače primenila za Aleksandra Mitrovića zbog isključenja i poteza koji je napravio prema sudiji u 72. minutu, bila nedovoljna. Napadač je poricao krivicu, ali je ona podržana od strane Regulatorne komisije i dodeljena mu je kazna od tri meča. To je dodatno na kaznu od tri meča koje je dobio zbog isključenja. Napadač je priznao da njegove reči i ponašanje nisu bili u skladu sa pravilima, da je koristio nedozvoljene reč i da je pretio, tako da mu je Regulatorna komisija odredila još dva meča kazne suspenzije i novčanu kaznu od 75.000 funti. U totalu, komisija je suspendovala Mitrovića na osam mečeva. Jedan je već odradio, tako da neće moći da igra za klub u narednih sedam utakmica".

Kažnjen i Fulam

Istovremeno, Savez je kaznio i trenera Marka Silvu sa dva meča zabrane vođenja ekipe zbog isključenja na istoj utakmici.

"Nezavisna regulatorna komisija kaznila je Marka Silvu i Aleksandra Mitrovića iz Fulama posle saslušanja u vezi sa incidentom na meču FA kupa 19. marta sa Mančester junajtedom. Marko Silva je priznao da je koristio nepristojne reči, i gestikulirao prema sudiji u 72. minutu, takođe da je koristio nedozvoljene reči vređajući četvrtog sudiju pre nego što je isključen i potvrdio je da je to isto uradio pošto je bio isključen. On poriče da je bacio flašicu sa vodom u pravcu pomoćnog sudije i da se prema njemu nedozvoljeno ponašao. Regulatorna komisija je podržala optužbu protiv njega i kaznila ga sa dva meča zabrane vođenja tima i sa 20.000 funti".

"Menadžer je takođe priznao da komentari dati na konferenciji za medije sadrže reči kojima se dovodi u pitanje integritet sudija i time krši kodeks igre. Kao dodatak, Regulatorna komisija je podržala finansijsku kaznu od 20.000 funti", stoji u saopštenju.

Takođe, komisija je kaznila i Fulam sa 40.000 funti jer nisu uspeli da kontrolišu ponašanje igrača i stručnog štaba.

Posle svega, jasno je da Mitrović neće moći da igra sve do poslednja tri meča u sezoni sa Sautemptonom, Kristal Palasom i Mančester junajtedom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu