Nova vest
Fudbal

Subota, 19.08.2023.

18:30

Dinamo vodio do 93', AEK prošao u 100' golom Domagoja Vide!

Fudbaleri AEK-a plasirali su se u plej-of za Ligu šampiona pošto su u Atini eliminisali Dinamo iz Zagreba rezultatom 2:2 (0:1).

Izvor: SS

Autor: SS

Dinamo vodio do 93', AEK prošao u 100' golom Domagoja Vide!
EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

U prvom meču na "Maksimiru" bilo je 2:1 za grčki tim, pa je u ukupnom skoru rezultat 4:3 za žuto-crne.

Fudbal režira razne drame, a još jednu spektakularnu je ove večeri doneo, a raduju joj se Grci, dok je hrvatski prvak doživeo pravu tragediju.

Naime, na "OPAP" areni su "modri" vodili do trećeg minuta nadoknade sa 2:0, a onda su primili gol koji je trebalo dvomeč da odvede u produžetke.

Međutim, napadi AEK-a u završnici su se isplatili i doveli do penala u 100. minutu koji je promašio Garsija, ali je odbitak u mrežu sproveo Domagoj Vida.

Tako je hrvatski reprezentativac postao heroj Atinjana, a bivši je igrač Dinama.

Jedan od ključnih igrača u preokretu AEK-a bio jeni srpski reprezentativac Mijat Gaćinović čiji je ulazak u igru sa klupe preporodio igru do tog trenutka anemičnog domaćina.

Dvomeč je prošao u senci tragedije kada su "Bad Blue Boys" i navijači AEK-a došli u sukob, a život je izgubio 29-godišnji Mihalis Kacuris.

Njegov lik krasio je tribinu sa najvernijim navijačima AEK-a ove večeri, a vredi napomenuti da pre večerašnjeg meča nije bilo nikakvih incidenata na ulicama Atine.

U prvom meču na "Maksimiru" bilo je 2:1 za grčki tim, ali su "modri" pokazali kvalitet u prestonici Grčke i preokrenuli rezultat.

Meč na "OPAP" areni je počeo velikom šansom za Pinedu, a Livaković je već tada ostvario prvu od mnogih intervencija.

Kasnije je usledio mirniji period, a u samoj završnici prvog poluvremena Josip Šutalo se našao na pravom mestu u pravo vreme i pogodio praznu mrežu Cicana Stankovića.

AEK je u drugom poluvremenu pojačao pritisak, ali je Dinamo uspeo da realizuje jednu od boljih akcija čiji je protagonista bio Robert Ljubičić.

Odigrao je dupli pas i prošao kroz srce odbrane AEK-a, te pogodio za 2:0.

AEK je krenuo na sve ili ništa sa ulaskom Mijata Gaćinovića, ali su mu poništena dva gola do nadoknade vremena.

Tada je prvo Serhio Arauho volej udarcem savladao Livakovića u 93. minutu, a tek onda je usledila drama.

AEK je jurišao ka golu i dva puta tražio penal zbog igranja rukom igrača Dinama. A onda kod druge situacije se javio VAR i sugerisao Norvežaninu da ima elemenata za penal.

On je pokazao "belu tačku", a Garsija je uzeo loptu iz ruku Gaćinovića. Promašio je, ali je odbitak glavom u mrežu smestio niko drugi nego Domagoj Vida i postao heroj Atinjana.

A šta će reći u Zagrebu, to ćemo tek videti.,,

AEK će na poslednjem stepeniku pred grupnu fazu Lige šampiona igrati protiv Antverpena, a prvi meč igraće već u utorak u Belgiji.

Sva dešavanja iz Atine, pre i za vreme utakmice, pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu