Nova vest
Fudbal 23

25.5.2024.

19:58

Remi za kraj – Partizan se vratio iz mrtvih i pokvario planove Kragujevčana

Crno-beli su na svom stadionu spustili zavesu na ovu sezonu Superlige Srbije.

Srđan Novaković
Starsport

Izabranici Alberta Nađa su remizirali sa Radničkim 1923 na svom terenu 2:2.

Posle ovog remija Radnički je siguran u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a u slučaju pobede bi obezbedio igranje u kvalifikacijama za Ligu Evrope. 

Po jednom prijtanom vremenu u Humskoj se nije okupilo mnogo navijača, što je pratilo celu ovu sezonu FK Partizan. 

Domaći su u ovaj meč ušli posle niza dobrih rezultata i pobede na Banovom brdu. Krenulo je dobro, Partizan je bio agresivan i već u trećem minutu zapretio preko Goha, crno-beli su dobili samo korner, posle kojeg nije bilo ništa vredno pomena. 

Ali zato jeste u napadu Radničkog. Kontru gostiju je povukao Milan Aleksić, uposlio je Bevisa koji je probio po levoj strani, vratio je loptu u srce kaznenog prostora, gde je sam kao dug bio Milutin Vidosavljević, kome nije bilo teško da loptu sprovede u praznu mrežu.

Ovaj gol kao da je presekao igrače Partizana, koji posle tog gola nikako nisu mogli da pronađu mirnoću u pasu, da oni budu ti koji će dominirati na terenu. 

Od tog trenutka Partizan je do kraja prvog dela igre stvorio samo jednu šansu vrednu pomena i to preko Alekse Jankovića, ali je njegov udarac odbranio Leković. 

Pre toga je Radnički nastavio da ređa šanse, ali je odličan na golu bio Aleksandar Jovanović koji je u nekoliko navrata spasio Partizan. 

U nastavku meča nije Partizan krenuo toliko agresivnije koliko se očekivalo. 

Radnički je nastavio da bude bolji na terenu, a tu potvrdu dobre igre je dobio u 71. minutu kada je ponajbolji pojedinac na ovoj utakmici Milan Aleksić pogodio mrežu Partizana. 

Taj gol je trgao ekipu Partizana, koji je posle samo četiri minuta se vratio preko Nemanje Nikolića, a tu nije bio kraj, nego je Uroš Trifunović u 81. minutu poravnao rezultat. 

Partizan je posle ovog gola je imao i šansu da pobedi, to je na drugoj strani imao i Radnički, ali je na kraju rezultat na stadionu u Humskoj bio 2:2.

Završeno

16:22

Semafor
Nikolić 75, Trifunović 82 – Vidosavljević 4, Aleksić 71
  PAR   RKG  
  2 : 2  

19:59

Kraj utakmice

Posle 90 i kusur minuta Partizan i Radnički su u poslednjem kolu Superlige Srbije odigrali 2:2. 

19:54

Gol Trifunovića

19:48

90' Nadoknada

Još pet minuta do kraja meča!

19:47

Gol Nikolića

19:45

82' Trifunović

Kakav gol Nemanje Trifunovića!

Sada je Natho učestvovao u ovoj akciji, iskombinovao je sa Trifunovićem koji je posle dobrom prijema lopte, zakucao je u mrež Radničkog za izjednačenje u Humskoj.

19:43

Gol Aleksića

19:37

75' Nikolić pogađa

Nemanja Nikolić smanjuje prednost Radničkog!

Novi dobar prodor Alekse Jankovića koji je ovoga puta prošao dobro po Partizan. Bivši igrač Čukaričkog je na vreme dodao loptu ka Nikoliću, a napadač Partizana je loptu poslao u gornji levi ugao gola Radničkog. 

19:32

71' Aleksić je pogodio

Milan Aleksić je strelac!

Zaslužio je Milan Aleksić da bude postigne gol na ovom meču, bio je najbolji pojedinac gostiju, i ovo je prava nagrada za dobru partiju na stadionu Partizana. 

Uputio je Aleksić sa ivice kaznenog prostora sjajan šut, tzv. žabica, lopta je odskočila ispred Jovanovića i on je bio nemoćan u ovoj situaciji. 

19:27

69' Najlepša akcija Partizana

Kombinovali su pred kaznenim prostorom Baždar i Natho, Izraelac je lukavo poslao loptu na drugu stativu, gde je sam bio Severina, ali Holanđanin nije uspeo da savlada Lekovića, već je samo dobio korner. Velika šansa za Partizan. 

19:26

63' Novi karton

Zakasnio je sa startom Bojan Kovačević, pa je zbog prekršaja nad Bevisom štoper crno-belih sankcionisan žutim kartonom. 

19:25

63' Nova odbrana Jovanovića

Pobegao je svojim čuvarima Ivelja, ali je otišao isuviše iskosa, pa njegov udarac nije bio dovoljno dobar da bi se savladao Aleksandar Jovanović. 

19:21

62' Žuti karton

Prva javna opomena na ovom meču je bila za Nikolu Antića. 

19:20

Starsport

19:14

54' Poništen gol

Kontra Partizana u kojoj je učestvovao Samed Baždar, koji je poslao loptu je u kazneni prostor, gde se nalazio Nemanja Nikolić. On je loptu poslao u mrežu, ali je pre toga bio u ofsajdu. 

19:10

51' Kakva šansa

Velika prilika za goste, ponovo je u šansi bio Milan Aleksić, ali je ponovo dobro intervenisao Aleksandar Jovanović koji je opet spasio Partizan. 

18:56

47' Janković prodire

Novi prodor Alekse Jankovića po levom boku, uputio je loptu u kazneni prostor, ali je tamo odbrana Radničkoh dobro intervenisala i otklonila opasnost pred svojim golom. 

18:49

Kraj prvog poluvremena

Loša igra Partizana u prvom delu igre. Crno-beli gube posle 45 minuta, jedini gol za Radnički je postigao Milutin Vidosavljević u četvrtom minutu. 

18:46

45' Nadoknada

Igraće se još dva minuta nadoknade vremena na stadionu Partizana u prvom delu meča. 

18:37

Starsport

18:36

41' Povreda golmana

Prekid igre u Humskoj, trenutno se ukazuje pomoć golmanu Radničkog, kojeg je nehotice zakačio Aleksandar Filipović, a čuvar mreže gostiju je posle ukazane pomoći fizioterapeuta nastavio utakmicu. 

18:34

31' Janković u šansi

Možda najbolja šansa za Partizan od starta meča. Aleksa Janković je bio u prilici, uspeo je da se izbori za poziciju za šut, gađao je levi ugao gola Lekovića, ali je golman Radničkog dobro intervenisao. 

18:31

29' Nova šansa za goste

Sada je Kilijan Bevis bio u šansi za gol, pokušaj je napadač Radničkog sa leve strane kaznenog prostora, ali je na pravom mestu bio opet bio Aleksandar Jovanović.

18:28

27' Parada Jovanovića

Dobar pokušaj Aleksića van kaznenog prostora, ali se po ko zna koji put istakao Aleksandar Jovanović koji je paradom sprečio da Radnički uveća svoju prednost. 

18:24

24' Ovusu pored gola

Oduzeo je loptu Ovusu na polovini Radničkog, krenuo je napred, a onda je krenuo da se premišlja da li da uputi udarac ka golu Lekovića. Kada je to uradio, to nije bilo dobro, pa je lopta otišla pored gola. 

18:23

Starsport

18:22

16' Napad Partizana

Pokušali su crno-beli da preko Severine probio po desnom boku, Partizan je dobio samo korner, posle kojeg nije ništa uradio. 

18:22

20' Opasan napad Radničkog

Bevis je opet krenuo ka golu Partizana, povukao je loptu od sredine terena, uputio je udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov šut bio izblokiran. 

18:17

Gol Radničkog

18:14

11' Novi pokušaj Vidosavljevića

Osokoljen prvim golom Milutin Vidosavljević je bio u novoj šansi za gol, ali je sada njegov udarac otišao preko gola Jovanovića. 

18:12

10' Povreda Goha

Posle samo deset minuta igre, povredio se Goh. Umesto njega na terenu je Aleksa Janković. 

18:07

4' Vodi Radnički

Vidosavljević je strelac!

Posle dobrog starta Partizana, usledio je napad Radničkog preko leve strane, gde je Kilijan Bevis poslao loptu u kazneni prostor, gde je sam ispred gola bio Vidosavljević, koji je bio sam ispred gola i nije mu bilo teško da loptu pošalje u mrežu. 

18:04

3' Pokušaj Baždara

Posle oduzete lopte na sredini teren, Natho je poslao loptu ka Baždaru, on je primetio da golman Radničkog nije na golu već malo ispred njega, te je pokušao da ga lobuje sa preko 40 metara, ali u tom nije uspeo. 

17:09

Počela je utakmica

Prvi sa centra su krenuli fudbaleri Radničkog, koji na ovom meču igraju u crvenim dresovima, dok Partizan nastupa u svojom karakterističnoj crno-beloj varijanti. 

17:03

Sastavi ekipa

Partizan: Jovanović – Stojković, Filipović, Saničanin, Antić –Ovusu, Natho – Severina, Nikolić, Goh – Baždar

Radnički 1923: Leković – Ćosić, Mitrović, Šerbečić, Pecelj – Aleksić, Ristić – Glušćević, Vidosavljević, Bevis – Ivelja.

16:34

Marković operisao koleno

Marković zbog povrede kolena je završio sezonu malo ranije, ali će po svemu sudeći biti spreman za start naredne. 

Operacija Svetozara Markovića je prošla u najboljem redu i on će biti spreman za novu sezonu, gde crno-bele čekaju kvalifikacije za Ligu šampiona. 

Kapiten Partizana je dosta bitan za igru crno-belih ove sezone, Marković je u golmana Jovanovića bio jedan od najstandardnijih igrača u ovoj takmičarskoj godini. 

16:31

"Ispunili smo svoj cilj"

"Cilj koji je pred mene postavilo rukovodstvo ja sam ispunio. U prvom delu sezone jesmo beležili pobede, ali nismo igrali kako smo želeli. Više puta smo dobili na karakter, preokretima ili golovima u poslednjim trenucima mečeva. Nekad je to moglo da ode na drugu stranu. Prošlu sezonu smo završili četvrti, sad smo drugi, ako se tako gleda ova jeste bolja, ali valja biti objektivan. Dosta puta nismo zaslužili čitav plen. Imali smo Aleksandra Jovanovića, koji jeste zasluženo uvršten na spisak reprezentativaca, ali čim je golman naš najbolji igrač, to znači da sezona nije zadovoljavajuća".

16:30

Partizan bez Saldanje, Zahida i Kalulua

Čelnici kluba su dozvolili Mateusu Saldanji, Aldu Kaluluu i Gajasu Zahidu da ranije odu na odmor, pa će šansu sutra dobiti nekoliko igrača koji nisu imali zapaženu minutažu.

16:28

Bibars Natho u "klubu 200"

Igraču Partizana, Bibarsu Natku, na početku utakmice 37. kola biće dodeljen uramljeni dres  sa potpisima igrača, koji označava ulazak u , Klub 200" , sa dvesta i više utakmica u crno-belom dresu.
Uramljeni dres će dodeliti počasni predsednik FK Partizan g. Ivan Ćurković.
 

16:27

16:26

Albert Nađ

"Motiv nam ne nedostaje. Želimo još jedno, treće uzastopno, slavlje. Ovoga puta protiv dobre ekipe, sa zanimljivim trenerom i nekoliko opasnih pojedinaca. Nama će nedostajati pojedini igrači, koji su dobili dozvolu od ranije da odu pre poslednjeg kola. Lično, to mi se nije svidelo, ali šta da radimo. Ekipa koja se pojavi na terenu je najbolja Partizanova u tom trenutku", istakao je Nađ.

16:25

Međusobni susreti

Ove sezone su ova dva tima odigrala dva meča u ligaškom delu takmičenja. 

Partizan je ubedljivo slavio u Kragujevcu sa 4:0, dok je na stadionu u Humskoj utakmica završena rezultatom 3:3. 

16:21

Dobro došli

U ovom lajv blogu ćemo pratiti sva dešavanja sa utamice između Partizana i Radničkog 1923. 

Podeli:

Komentari 23

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 23

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

14 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

17 h

Novo Sport Video Menu