Nova vest
Fudbal 1

5.3.2024.

10:32

Srđan Jovanović sudi "vječni" derbi?

Dok čekamo ko će biti glavni sudija 172. "večitog" derbija između Crvene zvezde i Partizana, stižu iznenađujuće vesti iz komšiluka.

Izvor: Sportske novosti

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Srđan Stevanović/Starsport

Naime, hrvatski mediji prenose da bi najbolji srpski sudija Srđan Jovanović, koji nije po meri mnogih u Superligi Srbije, mogao da sudi popularni "vječni" derbi između Hajduka i Dinama.

Kako pišu Sportske novosti, Hrvatski nogometni savez je doneo odluku da sve duele između kandidata za titulu, a to su Rijeka, Hajduk i Dinamo – sude stranci.

Traže se arbitri koji su visoko kotirani na UEFA listi, redovno dele pravdu na mečevima Lige šampiona i, kako se ističe, jedno od rešenja je pronađeno u Srbiji.

Tačnije, pronađene su tri opcije u okruženju, jer jezik neće biti tolika barijera, baš kao ni u slučaju Slovenca Slavka Vinčića ili Irfana Peljta iz Bosne i Hercegovine.

"Ko bi mogao da vodi naše derbije? Verovatno su najveća šansa susedne države, pa se ne bi trebalo čuditi ako se na utakmici Hajduk – Dinamo sa pištaljkom pojavi Slovenac Slavko Vinčić ili Irfan Peljto iz BiH ili Srbin Srđan Jovanović, ili neki četvrti tih država. U HNS-u nije precizno definisano iz kojih će država pokušati dovesti da dovedu sudije, mogu to da budu i Italijani, Nemci, Holanđani... ali prema onome što se može čuti iz Sudijske komisije to nije lak posao pa bi sa susedima mogla da bude najveća šansa“, pišu Sportske novosti.

HNS bi do sredine marta trebalo da postigne dogovor sa Savezima iz regiona, uključujući i Fudbalski savez Srbije.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu