Nova vest
Košarka 0

21.5.2024.

23:40

"Real i Olimpijakos imaju nešto zajedničko, šampionski su timovi"

Košarkaše Reala u petak od 21 čas u Berlinu očekuje polufinalni okršaj u Evroligi.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Protivnik je ekipa Olimpijakosa, koja će pokušati da spreči Madriđane da se dokopaju novog finala.

Uoči puta u Berlin, trener Reala Ćus Mateo je poručio da ga zanima samo prvi protivnik.

"Pritisak je to što natovarimo sami sebi. Osvojiti Evroligu je vrlo teško, ali imamo šanse kao i ostale tri ekipe. Koncentrisani smo samo na protivnika u polufinalu", kaže Mateo.

Izuzetno ceni kvalitet protivnika iz Atine.

"Obe ekipe igraju u velikom stilu. Olimpijakos je uvek u stanju da se vrati u meč, nikad se ne predaje. Ne možete da im verujete, uvek nađu put nazad. Imamo svoj stil i svoju igru. Oni se veoma razlikuju, ali jedno nam je zajedničko, mi smo šampionski timovi. Sve četiri ekipe su osvajale trofej u nekom trenutku", primetio je strateg Reala.

Dodao je i da izuzetno ceni rad kolege Barcokasa.

"Barcokas je apsolutni lider i daje tonalitet klubu. Nije lako uzeti dva pehara Evrolige zaredom, ali daćemo sve od sebe da ispišemo još jednu lepu stranicu klupske istorije", zaključio je Mateo. 

Tomas Vokap, košarkaš Olimpijakosa, priželjkuje grčko finale. Ipak, prva prepreka je Real.

"Osećamo se sjajno. Dva puta smo igrali sa njima ove godine i nismo igrali kako možemo. Imali smo dva loša izdanja, ovog puta želimo da se prikažemo u najboljem svetlu. Kada smo igrali sa njima ovde, imali smo baš loš dan, bili smo van ritma, a kada se išlo tamo, bili smo desetkovani povredama. Još nisu videli naše najbolje izdanje, a to je nešto što nam je potrebno da bismo ih pobedili", rekao je Vokap. 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

I AMD "konja za trku" ima

Kalifornijska kompanija AMD (Advanced Micro Devices) predstavila je danas na konferenciji Kompjuteks (Computex) u Tajpeju nove AI čipove, što znači da će firme Intel i Nvidia uskoro dobiti novu konkurenciju na tržištu.

Tanjug

11:27

5 h

Novo Sport Video Menu