M.Pantelić:"Verujemo u nemoguće"

Izvor: B92

Sreda, 29.09.2004.

15:31

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde u mirnoj atmosferi i maksimalno motivisani dočekuju ruski Zenit u revanšu 1.kola kupa UEFA. Zajednička ocena trenera Ratka Dostanića, novog kapitena Nenada Kovačevića i Marka Pantelića je da će pokušati nemoguče, ali da je neophodna podrška navijača:

Ratko Dostanić: “Naći ćemo način da dođemo do pobede. Analiziraćemo ponovo igru protivnika i uigrati još neke taktičke varijante. Ovo je jedna nova, mlada ekipa Crvene zvezde koja mora da se dokaže. Svi smo svesni težine situacije u kojoj se nalazimo, ali kao što sam već rekao u utorak, verujem u čudo. Neophodna je podrška sa tribina koja će ovim mladim igračima uliti dodatnu snagu i samopouzdanje", rekao je Dostanić.

Nenad Kovačević:"Mislim da težak period polako ostaje iza nas. Krizu polako prevazilazimo, a pobeda protiv Zenita bi nam dodatno pomogla da je prebrodimo. Danas i sutra ćemo još analizirati igru protivnika i raditi na otklanjanju naših grešaka. Ja i svi igrači verujemo u čudo i daćemo sve od sebe kako bismo osvetlali obraz Crvene zvezde".

Marko Pantelić je pozvao sve navijače da dodju u velikom broju i pomognu Zvezdi da učini nemoguće:

Igračima su neuspesi o kojima se toliko govorilo i pisalo najteže pali. Ipak, posle tih neuspeha, mi smo ostali složni i ta solidarnost je i naša najveća snaga. Pokušaćemo da ostvarimo nemoguće, a za to je neophodno da svi damo svoj maksimum.Pozvao bih sve “prave” navijače Zvezde da dodju. PSV je naša sramota, ali dajte nam još jednu šansu i bodrite nas svih 90 minuta, a mi ćemo dati sve što imamo da pobedimo i napravimo čudo. Bez te vere mi i nećemo doći u poziciju da prodjemo dalje. Možda je to san, ali videćemo, garantujem da niko neće otići razočaran sa satadiona” rekao je Pantelić.

Trener Ratko Dostanić najavio je da zna sastav koji će se suprotstaviti gostima, ali da ne želi da otkriva neke taktičke varijante, uz opasku da “tim koji dobija i kontinuitet u principu ne treba menjati”.

Ruski tim doputovao je u prepodnevnim časovima u Beograd. Oni će u sredu uveče odraditi jedini trening na “Marakani” a meč se igra u četvrtak od 19 i 30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: