Kazim: "Nemci su varali"

Izvor: B92

Četvrtak, 26.06.2008.

13:48

Default images

Krilni igrač reprezentacije Turske Kolin Kazim-Ričards optužio je Nemce za nesportsko ponašanje u četvrtfinalnom meču Evropskog prvenstva u kome je njegov tim poražen golom u 90. minutu. Nemci su trijumfom uspeli da spreče Tursku da dođe do četvrtog uzastupnog kam-beka. Ekipa Fatiha Terima uspela je da izjednači na 2-2 u 86. minutu, kada je Semih Šenturk ponovo doveo naciju u delirijum. Ipak, Turci su bili potučeni svojim oružjem kada je Filip Lam u 90. minutu doneo pobedu Nemačkoj.

Turci su protestovali zbog Lamovog gola, pošto su ’panceri’ nastavili sa igrom uprkos tome što ke Kazim-Ričards ležao povređen na zemlji.

Turski reprezentativac, rođen u Engleskoj, veruje da je to bio „jeftin“ način da se dođe do pobede i nada se da će se nemački reprezentativci složiti sa tim.

Mislim da će im smetati način na koji su nam dali gol koji im je doneo pobedu. Celo takmičenje se okreće oko fer pleja, a ovo je bilo sve samo ne fer“, rekao je Kazim-Ričards.

Ispucavali smo loptu van igre više puta tokom prvenstva i bilo bi lepo da su i oni uradili to isto. To stvarno nije bilo u redu pošto sam ležao na zemlji. Ja nisam tip igrača koji će da pada ukoliko nije povređen, ali kao što ste videli, zamenjen sam“.

Poraz je završio fantastičan niz Turske na Evropskom prvenstvu, gde su uspeli da preokrenu rezulat u utakmicama sa Švajcarskom, Češkom i Hrvatskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: