Rusija - Švedska (sreda 20.45)

Izvor: B92

Utorak, 17.06.2008.

23:36

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Gus Hidink izjavio je da poštuje igrača Švedske Zlatana Ibrahimovića, ali ne toliko da bi zbog njega ruska ekipa promenila napadački stil igre. Rusija u sredu u Inzbruku igra sa Švedskom u poslednjem kolu D grupe.

"Želeo bih da moji igrači zadrže svoj način igre i da se ne prilagođavaju mnogo protivniku, ali ako na suprotnoj strani imate fudbalere specifičnih kvaliteta, onda morate da pokušate da ih neutrališete", rekao je Hidink.

Za plasman u četvrfinale Rusija mora da pobedi Švedsku, dok je Šveđanima i bod dovoljan za duel protiv Holandije.

Napadač Švedske Zlatan Ibrahimović je povredio koleno, i neizvesno je njegovo učešće na utakmici protiv Rusije. Lekari iz reprezentacije pokušavaju da mu smanje otok akupunkturom i ultrazvukom, kako bi ga osposobili za odlučujući duel.

Ibrahimović je na utakmici protiv Grčke postigao gol za pobedu svoj ekipe od 2:0, prvi u reprezentativnom dresu od oktobra 2005. godine, a bio je strelac i u susretu koji je Švedska izgubila od Španije sa 1:2.

U dresu milanskog Intera Ibrahimović je postigao 17 golova u prvenstvu i pet u Ligi šampiona.

"Ibrahimović je fudbaler koji zna šta su teški mečevi. Kada uspete u italijanskoj ligi da 'preživite' kao napadač, onda ste sjajan igrač", dodao je Hidink.
AP
Hidink je upozorio svoje igrače da se ne opuštaju zbog činjenice da Ibrahimović možda neće igrati.

"Ako pogledate klubove u kojima igraju švedski igrači i uporedite ih sa klubovima ruskih reprezentativaca, videćete da je Švedska favorit u ovom meču. Zlatan je vrlo važan igrač za njihovu reprezentaciju, ali ne smemo potceniti doprinos ostalih. Oni imaju dobre zamene za Zlatana", rekao je Hidink.

Na poslednja tri turnira Švedska je uspela da prođe grupu, a treneru ekipe Larsu Lagerbeku postavljeno je ipak više pitanja o Ibrahimoviću nego o tome kako proći dalje i ovaj put.

“Nismo sigurni da li će Zlatan igrati – imamo individualni trening plan za njega. Rusija ima jak napadački tim, i mi moramo da budemo veoma fokusirani na to. Mi se uvek pripremamo na sličan način. Nema tu ničega posebno, stvar je samo u tome da budemo spremni za sve što može da se dogodi an meču. Ono što moramo da popravimo je čuvanje lopte u poslednjoj trećini. Teško je reći ko je favorit na ovako važnoj utakmici. Mislim da su šanse izjednačene”, rekao je Lagerbek koji neće moći da računa na Vilhemsona, dok je Aleksanderson pod znakom pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: