Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 24.12.2018.

10:15

NFL: Iglsi još u igri, Sijetl u plej-ofu, Stilersi na ivici

Pretposlednji vikend regularnog dela NFL sezone obeležile su pobede Filadelfija Iglsa, Baltimor Rejvensa i Sijetl Sihoksa.

Izvor: AK

Autor: AK

NFL: Iglsi još u igri, Sijetl u plej-ofu, Stilersi na ivici
Foto: Getty Images

Rejvensi su iznenadili Čardžerse 22:10 u Los Anđelesu i došli na korak od prvog plasmana u plej-of posle četiri godine.

Uz standardno čvrstu odbranu koja je prva od 2014. ostavila Filipa Riversa ispod 200 jardi, meč je obeležio i Lamar Džekson koji je prvi put u karijeri bacio 200+ jardi uz TD za Marka Endrjuza.

Zahvaljujući porazu Pitsburga od Nju Orleansa 31:28, Rejvensi su vikend pre kraja sezone preuzeli prvo mesto na Severu AFC.

Ben Rotlizberger je bacio 380 jardi i tri tačdauna, dva za Entonija Brauna, ali su Sejntsi dominirali trčanjem pa je Alvin Kamara istrčao dva, a Brendon Ingram jedan TD, uz jedan koji je bacio Dru Bris koji je imao i 326 jardi.

Sejntsi su 13. pobedom osvojili prvo mesto u NFC konferenciji pa će biti slobodni tokom "vajld kard" vikenda. Stilersi su treutno van plej-of pozicije.

S druge strane, Čardžersi su već obezbedili doigravanje, ali su ugrozili osvajanje Zapada AFC, ipak, u igri su ih ostavili Sihoksi pobedom nad Čifsima 38:31.

Patrik Mahoms je bacio tri tačdauna, ali je i Rasel Vilson odgovorio istom merom za Sihokse, koji su pritom sjajno i trčali pa su dva TD Krisa Karsona prelomila meč u njihovu korist.

Ovim trijumfom Sijetl je izborio mesto u plej-ofu nakon godinu dana pauze.

Meč večeri odigran je u Filadelfiji gde je aktuelni šampion u spektakularnom obračunu savladao Hjuston Teksanse 32:30, fild golom Džejka Eliota u poslednjoj sekundi.

Nik Fols je opet zablistao kao zamena povređenog Karsona Venca i bacio četiri tačdauna, dva za Zeka Erca, ali je potez večeri bilo njegovo dodavanje za Nelsona Agolora za TD od 83 jarda.

Iglsi su osmom pobedom ostali u igri za mesto u plej-ofu, vikend pre kraja regularnog dela sezone. Sledećeg vikenda moraju da pobede Vašington, a da Minesota izgubi od Čikaga, kako bi izborili "vajld kard" mesto.

Teksansi su propustili priliku da osvoje Jug AFC, a usput su omogućili i Nju Inglandu da preuzme drugo mesto u konferenciji. Ipak, porazom Pitsburga su osigurali najmanje "vajld kard" mesto.

Petriotsi pobedom nad Bafalom 24:12 desetu godinu u nizu osvojili Istok AFC, a pobeda nad drugim divizijskim rivalom Džetsima narednog vikenda će im omogućiti slobodan prvi vikend plej-ofa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu