Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 04.02.2019.

04:35

Od doping suspenzije do MVP – Edelman najbolji igrač Superboula

Risiver Nju Ingland Petriotsa Džulijan Edelman proglašen je za najkorisnijeg igrača 53. Superboula.

Izvor: AK

Autor: AK

Od doping suspenzije do MVP – Edelman najbolji igrač Superboula
Foto: Getty Images

Iako Edelman nije postigao nijedan tačdaun, bio je glavni oslonac tima tokom neizvesne borbe sa Los Anđeles Remsima u Atlanti (13:3).

Edelman je bio bukvalno jedini pouzdani činilac u napadu Petsa u meču u kojem su dominirale dve odbrane, a onda je uhvatio jedan od ključnih pasova u akciji u kojoj su Patriote postigle jedini i odlučujući tačdaun na meču.

Na kraju je utakmicu završio sa 141 jardom iz deset hvatanja i postao tek sedmi hvatač osvajač MVP priznanja, prvi još od Santonija Holmsa iz 43. Superboula.

On je takođe drugi risiver Petsa koji je bio MVP Superboula, prvi posle legendarnog Diona Brenača iz 39. SB, kada je tim iz Bostona osvojio treću od šest titula.

Edelman je šesti put u karijeri imao najmanje 100 jardi u plej-of utakmici, drugi put ove sezone, nakon što je osvojio 151 jard u dizivijskoj rundi protiv L.A. Čardžersa.

Jednostavno je bio neuhvatljiv za kornerbekove i sejftije Remsa, sa lakoćom ih se oslobađao, čak i sjajnog Akiba Taliba.

Sjajan kraj teškog perioda koji je iza Edelmana jer je zbog povrede kolena propustio celu prethodnu sezonu, a ovu počeo sa četiri meča suspenzije zbog kršenja pravila lige o korišćenju nedozvoljenih sredstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu