Krajinović srušio Congu i odveo Srbiju u četvrtfinale!

Filip Krajinović je pobedom nad Žo-Vilfredom Congom doneo Srbiji plasman u četvrtfinale Dejvis kupa.

Izvor: LN

Četvrtak, 21.11.2019.

13:04

Krajinović srušio Congu i odveo Srbiju u četvrtfinale!
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Krajinović je savladao Francuza sa 2-0 u setovima, posle jednog časa i 50 minuta igre – 7:5, 7:6(5).

Srpski teniser je time doneo Srbiji dovoljno poena da u najgorem slučaju, ako pretrpi poraz u naredna dva duela sa Francuskom, prođe u četvrtfinale kao drugoplasirana.

Ukoliko se taj scenario desi Srbija će igrati sa Španijom, a ukoliko savlada "trikolore" igraće sa nekom od dve drugoplasirane ekipe iz grupne faze.

Filip je dobro krenuo da igra od samog starta na servisu i u razmenama, ali na samom početku nije imao odgovor za Congine servise.

Francuz je odlično servirao ali takođe nije imao odgovor na riternu, a prvi je brejkom zapretio Krajinović.

On je na 3:3 došao do tri vezane brejk lopte, ali je uspeo da ih ne iskoristi i da dopusti Congi da ostane u životu.

To nije poremetilo Filipa koji je nastavio da briljira i koji je podizao nivo riterna iz gema u gem.

Na 5:5 je došao do nove tri brejk lopte, ali ih opet nije iskoristio. Na sreću tada je Conga poklonio brejk loptu duplom, a onda je bio nateran na grešku. Krajinović je napravio brejk i nedugo zatim odservirao za set.

Drugi set je počeo dobro za Filipa koji je izvršio pritisak u prvom gemu. Conga je ponovo uspeo da se spasi, pa je Srbin ostao na učinku od jedne iskorišćene brejk lopte od ukupno deset.

Conga je do prve rejk lopte došao tek u osmom Filipovom servis gemu. Imao je tada priliku, ali je pogrešio, a do taj-brejka drugog seta nije viđena ni jedna prilika za oduzimanjem servisa.

U taj-brejku prvi je mini-brejk napravio Filip, ali je Žo odmah uvratio.

Krajinović je opet poveo kada je došao do 5:3, ali je Francuz opet uzvratio i izjednačio. Naš teniser je došao do meč lopte na 6:5 na riternu, a servis je uzvratio fenomenalno i onda pasing-šotom završio meč.

Ovo je bila druga Filipova pobeda na Dejvis kupu, posle one nad Japancem Juičijem Sugitom, i još je bez izgubljenog seta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: