Krajinović – Donskoj 6:4, 7:6, 7:6

Srpski teniser Filip Krajinović pobedio je Rusa Jevgenija Donskoja 3-0 i plasirao se u treće kolo Australijan opena.

Dobrodošli
Dobrodošli na lajv blog meča između Filipa Krajinovića i Jevgenija Donskoja u drugom kolu Australijan opena.
Sledi Hrvat
Krajinović će u trećem kolu AO igrati protiv Borne Ćorića.
6:4, 7:6, 7:6 – pobeda Krajinovića!
Krajinović je pokazao kvalitet u ključnom trenutku i besprekornom igrom u taj-brejku, sa dva mini-brejka, stavio tačku na meč.
6:4, 7:6, 6:6 – opet taj-brejk
Donskoj je odoleo pritisku, osvojio svoj servis-gem, pa je i treći set ušao u taj-brejk.
6:4, 7:6, 6:5 – još samo jedan gem
Nakon što je Donskoj vratio brejk, teniseri su se maksimalno koncentrisali na svoj servis, pa je u naredna tri gema protivnik osvojio samo jedan poen. Rus pritiska Krajinovića na 5:5, ali naš teniser stiže na gem od pobede.
6:4, 7:6, 4:3 – Filip opet ispustio vođstvo
Nakon što je propustio priliku za 5:1, Krajinoviću pada koncentracija i gubi svoj servis, pa Rus sada servira za izjednačenje.
6:4, 7:6, 4:2 – zamalo dvostruki brejk
Sjajno igra Krajinović u trećem setu, pun je samopouzdanja, a neodostajalo mu je samo malo sreće da novim brejkom stavi tačku na meč. Donskoj se odbranio i krenuo u kontranapad.
6:4, 7:6, 4:1 – brejk Krajinovića!
Nakon što je odoleo u drugom gemu, Donskoj nije uspeo da parira Krajinoviću i u svom narednim servis-gemu. Srbin koristi opuštanje Rusa nakon njegove prednosti 40:0, sjajnim riternom veže pet uzastopnih poena i pravi brejk u trećem setu koji odmah kapitalizuje.
6:4, 7:6, 2:1 – Krajinović spasao servis
Krenuo je Donskoj agresivno u treći set, ali Krajinović spasava dve brejk lopte u uvodnom gemu, a potom osvaja i drugi servis-gem.

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Schiefelbein

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Schiefelbein

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Schiefelbein
6:4, 7:6 (10:8) – Krajinović vodi 2-0!
Bio je Filip na rubu gubitka seta, ali pravi mini-brejkove na 3:5 i 5:6. U najnapetijem trenutku taj-brejka preokreće rezultat, da bi konačno dobio "rat" nerava u 18. poenu za 2-0 u setovima.
6:4, 6:6 (2:4) – Krajinović opet ispušta prednost
Krajinović dobro otvara taj-brejk, oduzima odmah poen rivalu, ali odmah i gubi svoj servis, da bi zatim Donskoj napravio novi mini-brejk za 4:2.
6:4, 6:6 – igraće se taj-brejk
Donskoj sigurnim servisom kapitalizuje vraćeni brejk, nakon čega ni Krajinović nije imao problema pa drugi set rešava taj-brejk.
6:4, 5:5 – Krajinović ne koristi priliku
Dosta oscilira Krajinović u drugom setu, opet ne koristi šansu koja mu se ukazala, slabim servisom omogućio je Rusu da uzvrati brejk i produži drugi set.
6:4, 5:4 – novi brejk za Filipa
Izgubljena prednost kao da je razgoropadila Srbina, Krajinović agresivno napada servis Donkoja, stiže do dve nove dve brejk šanse, koristi drugi i sada servira za drugi set.
6:4, 4:4 – Krajinović ispustio brejk
Nakon kratke pauze zbog kiše, Donsoj osvaja svoj servis gem, Krajinović kreće sigurno na 5:3, poveo je 40:0, ali je potcenio rivala koji upornom igrom preokreće i vraća brejk zaostatka.
Meč se nastavlja
Prekid zbog kiše
6:4, 4:2 – Filip preuzeo kontrolu seta
Nakon propuštene prilike u uvudnom gemu, Krajinović je dočekao novu šansu u petom, tačnije tri posle lošeg servisa Donskog, koristi poslednju i pravi brajk. Odmah ga kapitalizuje za prednost od 4:2.
6:4, 2:2 – Filip se muči na servisu
U drugom uzastopnom servis gemu suočavao se sa brejk loptom srpski igrač. Mučio se kod prvog servisa i nije imao ritam u napadima, ali je srećom prošao bez posledica. Za sada nema brejkova u drugom setu.
6:4, 1:1 – Sada je Krajinović morao da se "čupa"
Kako to obično biva, kada se ne iskoriste prilike, obično se vrati na drugoj strani. U toj situaciji se našao naš igrač, ali se ponovo servisom izvukao. Neutralisao je jednu brejk loptu i potom sa još dva poena izjednačio.
6:4, 0:1 – Propuštene dve brejk šanse na početku 2. seta
Veoma dug gem viđen je na otvaranju drugog dela igre i malo je falilo da ga Fica dobije i preuzme potpunu kontrolu na terenu. Propustio je dve brejk prilike, Donskoj je posle nekoliko izjednačenja ipak došao do vođstva.
6:4 – Krajinović dobio prvi set!
Prvi udarac je zadao srpski teniser, ostala su još dva. Filip je zadržao koncentraciju do kraja seta i sigurnom igrom poveo sa 1-0.
5:3 – Sve ide po planu
Nijednom od početka susreta Krajinović nije bio u problemu, najviše zahvaljujući sigurnim servisima u trenucima kada su oni najpotrebniji. Po jedan gem na obe strane i Srbinu je ostao još samo jedan korak do vođstva u setovima.
Čekamo i meč Đokovića...
4:2 – Filip čuva vođstvo
Zapretio je Fića i u sledećem gemu na servis rivala i opet stigao do izjednačenja. Nije uspeo da dođe do brejk lopte, ali mu to nije mnogo smetalo. Siguran na početnom udarcu dolazi do četvrtog gema.
3:1 – Srbin lako materijalizovao brejk
Bez većih problema naš reprezentativac dobija sledeći gem i odlazi na +2.
2:1 – Rani brejk Krajinovića!
Bilo je očigledno da je od prvog minuta Filip bolji i sigurniji igrač na terenu. Čisto je udarao lopticu i napadao kada god bi imao priliku, što mu je donelo prvu brejk loptu. Nju nije iskoristio, ali se izborio za drugu i pretvorio je u vođstvo.
1:1 – Krajinović ekspresno odgovorio
Čekanje nije toliko poremetilo Krajinovića – prvi gem je dobio sa "nulom" i upisao se na semafor.
0:1 – Donskoj sigurno otvorio meč
Odužilo se malo čekanje da počne susret srpskog i ruskog igrača, što je malo uticalo na Donskoja. Bio je nesiguran na startu, ali je ipak prošao bez problema.
Meč će kasniti zbog kiše u Melburnu
6:4, 7:6 (10:8), 7:6 (7:2)
  Krajinović   Donskoj  
  3 : 0  

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: