Đoković – Kruger 6:3, 6:2, 6:2

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Amerikanca Mičela Krugera u tri seta 6:3, 6:2, 6:2 u prvom kolu Australijan opena

6:3, 6:2, 6:2
  ĐOK   KRU  
  3 : 0  
Sledi Conga

Getty images
Kraj!
Đoković stavlja tačku na sjajan meč, perfektnim servisom potvrđuje drugi brejk za pobedu 6:3, 6:2, 6:2.
6:3, 6:2, 5:2 – još samo "tačka"
Đoković lako potvrđuje brejk, a potom nastavlja sa agresivnim napadima na servis Krugera, koji daje sve od sebe da se odbrani, ali nema rešenaj za raspoloženog Srbina koji stiže do drugog brejka i servis-gema za meč.
6:3, 6:2, 3:2 – konačno brejk
Dugo je odolevao Amerikanac Đokoviću, ali Srbin sjajnom igrom u petom gemu konačno uspeva da slomi njegov otpor i napravi brejk.
6:3, 6:2, 2:2 – Novak besprekoran na svoj servis
Nije uspeo da slomi Krugera u prošlom gemu, ali je svoj servis-gem Đoković dobio bez imalo muke, zaključivši ga šestim as udarcem na meču.
6:3, 6:2, 1:2 – Novak propustio 5 brejk lopti
Maratonski gem u kojem su obojica tenisera "kidala" kao da im život zavisi pripao je Krugeru. Spasao je pet brejk lopti Đokovića i posle devet "đuseva" odbranio svoj servis.

Getty images
Đoković propušta prilike da stavi tačku
Osetio je Đoković da je trenutak da reši meč, izuzetno agresivno napada servis Krugera, ali je propustio tri brejk prilike.

Getty images
6:3, 6:1, 0:1 – Kruger je ovaj put odoleo
Nastavlja Đoković da igra u istom ritmu, kao i u drugom seti imao je šansu da i treći otvori brejkom, ali Kruger ovaj put uspeva da mu odoli.
6:3, 6:2 – Novak lagano do 2-0
Izuzetno sigurna igra Đokovića i 2:0 u setovima za 70 minuta.
6:3, 5:2 – Novak servira za set
Đoković kapitalizuje novi brejk nakon čega Kruger uspeva da prekine njegovu seriju, ali Novak ima servis gem za 2-0.
6:3, 4:1 – dvostruki brejk Đokovića
Kao što se i očekivalo nakon uvodnog brejka, Đoković u laganom ritmu čeka greške rivala i to pretvara u novi brejk za sigurno vođstvo u drugom setu.
6:3, 1:0 – četvrta sreća
Odolevao je Kruger dugo, ali nije uspeo i četvrti put da se odbrani od Đokovića, koji brejkom otvara drugi set. Poen koji bi mogao umnogome da olakša posao Srbinu u nastavku meča.
Krajinović preokrenuo 0-2 i prošao dalje!
Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo AO iako je gubio 2-0 u setovima od Marka Čekinata. Srbin je preokrenuo protiv Italijana na 4:6, 0:6, 6:1, 7:6, 6:4!

Getty images
Đoković propustio tri brejk šanse
Bitan uvodni gem drugog seta, tri brejk šanse imao je Đoković, ali ne koristi ni jednu.
6:3 – Đoković do seta za 35 minuta
Nije dozvolio Đokoviću da se Kruger razgoropadi posle sjajnog poena, rutinski osvaja naredni i dobija prvi set u Melburnu.
Spektakularan poen
Imao je Đoković set loptu, uspostavio kontrolu u poenu, čekao se trenutak kada će da poentira, ali je Kruger sve stizao, čak i nakon napada na mrežu, pokušao je Đoković i atraktivno, ali je na kraju Amerikanac odbranio set loptu.

Getty images
5:3 – brejk Đokovića
Nije nimalo lako Đokoviću protiv Krugera, ali uspeva drugi put da oduzme servis Amerikancu i preokrene na 5:3. Brejk u vrlo važnom trenutku za rast sopstvenog samopouzdanja, a pad rivalovog jer će Srbin da servira za I set.
4:3 – lagan ritam posle ranih brejkova
Nakon dva brejka u prva četiri gema, u nastavku prvog seta teniseri su sigurni na svoj servis, Đoković lagano diktira ritam.
Conga čeka pobednika
Žo-Vilfred Conga igraće sa boljim iz duela između Đokovića i Krugera. Francuz je lako savladao Slovaka Martina Kližana u tri seta, sa 6:4, 6:4, 7:6 (5).

Getty images
2:2 – Đoković odmah uzvratio
Trgnuo je rani kiks Đokovića koji odmah pojačava ritam i sa nekoliko fantastičnih "linija" odmah vraća brejk.
1:2 – brejk Krugera!
Na osnovu prvog gema nije izgledalo da će Đoković imati mnogo problema, ali već u trećem je zakazao servis, pravi nekoliko grešaka koje Kruger ne propušta da iskoristi i pravi neočekivan brejk
1:0 – siguran start Đokovića
Odličan start Novaka, siguran servis, besprekoran udarac i lagan prvi gem za Srbina.
Francuz ili Slovak
Pobednik ovog meča će u drugoj rundi igrati sa boljim iz duela između Žo-Vilfreda Conge i Martina Kližana.
Prvi susret
Đoković i Kruger se do sada nikad nisu sastajali. Amerikanac je 230. igrač sveta, retko je u glavnom žrebu velikih turnira.

Možda vas zanima

Podeli: