Izvor: B92

Ski instruktor iz Srbije, koji se na Tiktoku potpisuje "skijamare", objavio je video u kojem je napravio razliku između cena na Kopaoniku i na Alpima.

"Sad ćemo da vidimo kakve su cene u lokalima na Dolomitima u Italiji, pa da vidimo da li ima smisla ono što sam pričao, da li je jeftinije otići na Alpe na skijanje", kaže na početku snimka mladi ski instruktor iz Srbije koji se predstavlja kao "kralj Kopa".

"Pica diavola 11 evra, pica s kulenom i ljutim feferonima. Na 2.001 metar nadmorske visine, znači 16 metara niže nego što je Pančićev vrh, tj. Kopaonik. Dakle, i dalje jeftinija pica nego bilo gde na Kopaoniku. Pivce šest evra, pola litre vode dva evra, ceđeni sok od narandže četiri evra… Pa, eto, vi mi recite da li bi pre platili 650 dinara pivo na Kopu ili ovde“.

Kako je napomenuo, kriterijum za izbor lokala je bio: da se nalazi na stazi (ne u mestu ili pored puta), na visini od 2000+ metara, kao i da cene budu reprezentativne (da ne bude ni najskuplji, a ni najjeftiniji lokal).

"Niže može da se jede i pije dosta jeftinije, tako da ista ovakva pica može koštati i 6-7evra“, rekao je on, a u komentarima je svoj izveštaj dopunio i podatkom da je burger u Italiji na stazi 7-8 evra, na Kopaoniku 1600 dinara; espreso 1.8 evra, na Kopaoniku 280 dinara…

@skijamare Kriterijum za izbor lokala je bio: da se nalazi na stazi (ne u mestu ili pored puta), na visini od 2000+ metara, kao i da cene budu reprezentativne (da ne bude ni najskuplji, a ni najjeftiniji lokal). Niže može da se jede i pije dosta jeftinije, tako da ista ovakva pica može koštati i 6-7e. #kopaonik #kop #dolomiti #skijanje #zima #kop23 #kopaonik2023 #sneg #ski #kopaonikcene #kopaonikserbia #srbija #alpi ♬ original sound - skijamare

Usledila je gomila komentara, mnogi su se raspitivali za druge cene u Italiji, a neki su ga i napali, jer "nema lepše zemlje od Srbije i bolje da troši novce u svojoj nego tuđoj zemlji".

Zato je u svom sledećem snimku odlučio da stavi tačku na temu cena.

"Cilj mi ni u jednom trenutku nije bio da blatim našu zemlju niti naše ljude. Moja poruka je apel kopaoničkim poglavarima. Sistem koji ste gore napravili postao je odavno neodrživ, a ove sezone ste preterali. Znatno povećan broj naših ljudi na skijalištima u Italiji, Austriji, Francuskoj samo potvrđuje", istakao je.

Na Kopaonik, kako kaže, dolazi preko 25 godina.

@skijamare Make Kopaonik great again! ❤️ #naškopaonik #kopaonik #srbija #kop #kop2023 #kopaonik2023 #zima #skijanje #alpi #dolomiti #kopaonikserbia #kopaonikcene @Kopaonik.Serbia ♬ original sound - skijamare

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.