Izvor: B92

Ski sezona na Kopaoniku zvanično je završena nakon 131 dana neprekidnog rada.

Ova sezona je bila veoma specifična zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih uslova koji su obeležili početak skijanja u Srbiji, ali je uprkos tome, ski centar Kopaonik ostao otvoren tokom cele sezone, nudeći skijašima jedinstvenu priliku za uživanje u zimskim sportovima.

Da su skijaši bili željni skijanja i snega pokazao je i broj posećenosti, kada je u samo jednom danu skijalo 15 hiljada skijaša. Ovim brojem oboreni su apsolutno svi rekordi posećenosti od kada postoje Skijališta Srbije. Ovogodišnja sezona skijanja na Kopaoniku ostaće upamćena i po tome što je prvi put ski centar radio punim kapacitetom, jer su sve staze i ski instalacije bile u funkciji. To je omogućilo svim posetiocima da uživaju u svim stazama koje su bile u funkciji, uključujući i staze Bela Reka 1 i 2.

Ove staze su dugo bile zatvorene zbog nedostatka snega, ali ove godine su bile otvorene za sve skijaše zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, kao i gondoli Brzeće-Mali Karaman. Bela Reka 1 i 2 su jedne od najzahtjevnijih staza na Kopaoniku, a njihovo otvaranje omogućilo je skijašima da uživaju u izazovima koje ove staze pružaju.

Ovogodišnja ski sezona na Kopaoniku počela je 8. decembra, a završila se 17. apila nakon više od 4 meseca rada. Tokom sezone, skijaši su imali prilike da uživaju u brojnim zabavnim aktivnostima, ski trkama, humanitarnim ski trkama, koncertima i drugim događajima. Kopaonik je ove zime bio i domaćin Samitu planinskih centara Centralne Evrope “MoReSCE”, kao najvećem regionalnom stručnom skupu iz oblasti planinskog turizma.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.