Izvor: B92

Jahorina već godinama unazad spada među omiljene zimske destinacije srpskih putnika. Šta su pripremili za predstojeću sezonu i da li postoje posebna kovid pravila kojih skijaši moraju da se pridržavaju?

Ova olimpijska lepotica je svoje staze za skijaše otvorila 1. decembra, a sudeći po početku, biće ovo veoma uspešna sezona.

"Na našim stazama ima 50 cm snega kako prirodnog tako i veštačkog i uslovi za skijanje su odlični", rekao je za B92.net direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić dodavši da će radno vreme ski centra tokom dana biti od 9 do 16 časova, a da će se noćno skijanje organizovati u terminu od 18 do 21 čas.

Gosti iz regiona

Foto: Marija Nišiæ

Kako kažu, u decembru očekuju najviše gostiju iz zemalja u okruženju, a februar je rezervisan mahom za slovenačke skijaše.

"Zaista nam imponuje što se svi vraćaju na Jahorinu, iako će ove godine biti otvoreni svi ski centri u Evropi koji nisu radili prošle godine", kaže Ljevnaić i dodaje da Jahorinu karakteriše najbolji odnos između cene i kvaliteta.

Potrudili su se da skijaše ove godine dočekaju još bolji uslovi te su izgradili pet novih žičara s povećanim kapacitetom od 9.500 skijaša na sat.

Foto: Marija Nišiæ

"Izgradili smo i dve šestosedne žičare Rajska dolina i Trnovo i dva ski lifta Javor i Spust. Osvetleli smo stazu Novak Đoković i izgradili novih 7 kilometara osnežavanja. Naš Olimpijski bar je proširen za 100 mesta i ambijentalno smo uredili gornji deo planine", kaže on.

Uslovi ulaska u BiH i kovid mere

Foto: Marija Nišiæ

U ovom trenutku, građani Srbije u Bosnu i Hercegovinu mogu da uđu bez ikakvih ograničenja.

Iz Olimpijskog centra Jahorina kažu da za sada nije potrebna nikakva potvrda za ulazak u ugostiteljske objekte, ali da će se pridržavati svih epidemioloških mera, pravila i preporuka.

"Maska, distanca, dezinfekcija, beskontaktna kupovina karata i redovna dezinfekcija instalacija vertikalnog transporta. Ovu priliku koristim i da apelujem na sve skijaše koji dolaze ove godine na Jahorinu da budu odgovorni. Tvrdim da ćemo kao i prošle godine ići korak ispred mera javnog zdravstva sa ciljem zaštite svih naših gostiju. Pratimo i poštujemo sve odluke na nivou države. Takođe, kao i prošle godine na našoj planini će biti prisutna laboratorija za testiranje gde ćemo turistima kojima je potreban test za povratak u matičnu zemlju omogućiti brzo testiranje u samom ski centru. Za novu sezonu povećavamo broj prodajnih mesta, naš vebshop je dostupan za beskontaktnu kupovinu karata tokom cele godine. Ono što je novo su i dva kioska koja ćemo ove zime postaviti na Jahorini, radi se o automatima za beskontaktno preuzimanje karata koje radi 24 sata tokom dana", rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.