Izvor: B92

Parovi već uveliko gledaju kuda bi mogli da otputuju na produženi vikend oko praznika zaljubljenih, ali "romantične" destinacije poput Pariza i Venecije su u tom periodu preplavljene turistima sa drugih kontinenata. Za ovu priliku bolje je izabrati neka mesta koja su takođe vredna poseta, a ima manje gužvi nego u, na primer, navedena dva grada.

Briž je srednjovekovni belgijski gradić i idealno je mesto za romantičan vikend. U njemu možete da pronađete zanimljive muzeje, simpatične kafiće i čokolaterije,a možete da uživate i u vožni brodićem.

Oni uporniji trebalo bi da se popnu na jedan od najlepših zvonika u Evropi i da uživaju u pogledu, a kao nagrada može vam biti neko od belgijskih piva na glavnom trgu.

Ukoliko niste neko koga drži mesto, možete da napravite kružnu turu od Briža, preko Genta do Antverpena.

Firenca je kolevka renesanse i zbog toga vas i sama šetnja gradom čini delom umetničkog dela. Ovo je jedna od omiljenih svadbenih destinacija u Italiji, što je dovoljan dokaz o tome koliko je romantično, a posebno ukoliko budete imali sreće, pa maslinike i okolna brda budete videli prekrivene snegom.

Kroz Firencu protiče reka Arno, što stvara mogućnost za parove da uživaju u dugim šetnjama. Ako odete u Firencu bez ljubavnih emocija, grad će vas naterati da se zaljubite u njega.

Santorini je omiljena grčka destinacija u svako godišnje doba, ali je svakako hladnijim danima manja gužva i više mesta za one koji žele da se do mora spuštaju držaći se za ruke.

Popularnost ostrva leži u tome što je sve ono na šta se pomisli kada kažemo Grčka - strmo ostrvo, bele kuće prekrivene plavim kupolastim krovovima, i savršenim poglednom na more, posebno u momentima zalaska sunca.

Barselona je svakako češća ponuda i prvi izbor za većinu ljudi, ali parovi nikako ne bi trebalo da zaborave na Madrid kada žele da "pobegnu" za vikend.

Zapravo malo koji grad u Španiji nije romaničan, ali ukoliko se odlučite za prestonicu, ne zaboravite da plovite jezerom u Retiro parku i osećajte se kao da ste lik u nekoj romantičnoj knjizi.

Grad ima mnogobrojne muzeje, galerije i znamenitosti, a nakon kulturno-istorijskog obilaska, zabavite se na razigranim španskim večerima uz sangriju i ples.

Na listi romantičnih destinacija "Evoke" je izdvojio i Dubrovnik. Primorski grad, očuvanih zidina i kaldrmisanih ulica je poslednjih godina postao je popularan, pa je zimski period možda najbolje doba godine da izbegnete strašne gužve i sa svojim partnerom zaista uživate u hrani, šetnjama kraj mora ili botaničkom baštom.

Ukoliko ste i vi ljubitelj serije "Igra prestola", u Dubrovniku postoje, osim tura razgledanja celog grada, posebne ture koje obilaze ona mesta koja se pojavljuju u seriji.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.