Izvor: B92

Fotografija sela iz Poljske poslednjih dana privlači pažnju na društvenim mrežama, a radi se o mestu Suloszowi gde, sudeći prema snimku iz vazduha, svi stanovnici žive u jednoj ulici.

Slikovito mesto na 45 minuta od Krakova - selo Suloszowa zahvaljujući neobičnom rasporedu kuća lokalaca privlači pažnju na društvenim mrežama, a fotografije iz ptičije perspektive u poslednje vreme su posebno popularne.

Suloszowa je zapravo jedna od najdužih ulica u Poljskoj i proteže se na približno 9 kilometara površine. Grupe kuća i zgrada protežu se duž puta, a dok "na zemlji" to ne deluje posebno - iz vazduha predstavlja slikovitu panoramu.

"6.000 ljudi živi u Suloszowi u Poljskoj u jednoj jedinoj ulici", opis je fotografije podeljene na Tviteru, a koja je pregledana skoro sedam miliona puta.

Živopisni pogledi i karakterističan raspored seoskih ulica nisu jedine atrakcije ovog mesta.

Tu je i Crvena staza orlovih gnezda i evropska kulturna i hodočasnička ruta "Via Regia", koja je jedan od puteva sv. Jakova koji vodi do svetišta Santiago de Compostela.

Selo je povezano i sa poznatim atrakcijama uključujući Nacionalni park Ojcowski i Pieskowa Scala - zamak na litici iz 14. veka.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.