Izvor: B92

Nagrada "Travellers' Choice" za najbolja turistička iskustva slavi zapanjujuće turističke ture i aktivnosti, a dodeljuje se u različitim kategorijama na osnovu ocena korisnika Tripadvisora u prethodnih 12 meseci.

Da li ste videli Sagrada Familiju u Barseloni? Nedovršena bazilika Svete porodice je remek-delo arhitekte Antonija Gaudija koja privlači veliku pažnju turista iz celog sveta. Štaviše, zasjala je na prvom mestu lestvice turističkih atrakcija Tripadvisora koje treba posetiti u 2022. godine u sklopu tradicionalnog izbora Travellers' Choice.

Na drugom mestu liste turističkih atrakcija koje treba posetiti ove godine našao se Koloseum u Rimu, a zatim zgrada "Empire State" u Njujorku. Korisnici Tripadvisora visoke ocene su dodelili i Velikoj džamiji šeika Zajeda u Abu Dabiju, galeriji Degli Ufici u Firenci i Španskom trgu u Sevilji.

U top 10 svoje mesto su našli i vodopadi Iguazu u Brazilu, ali i "Garden of the Gods" u Koloradu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pogledajte čitavu listu destinacija koje treba posetiti u 2022. godini prema korisnicima Tripadvisora:

1. Sagrada Familia, Barselona, Španija

2. Koloseum, Rim, Italija

Foto: WDGphoto / depositphotos

3. Zgrada Empire State, Njujork, SAD

4. Sheikh Zayed Grand Mosque Center, Abu Dabi, UAE

5. Galerija Degli Ufici, Firenca, Italija

6. Španski trg, Sevilja, Španija

Foto: Profimedia

7. Vodopadi Iguazu,7 Foz do Iguacu, Brazil

8. Rimske terme, Ujedinjeno Kraljevstvo

9. Garden of the Gods, Kolorado Springs, SAD

10. Fontana Trevi, Rim, Italija

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.