Izvor: B92

Sedamdesetjednogodišnji par je uplatio krstarenje brodom kompanije Holand Amerika lajn kroz Japan, Južnu Koreju i Kinu još u oktobru.

Avionom su stigli do Japana, gde su se ukrcali na brod i krenuli na devet hiljada dolara vredno krstarenje u trajanju od 14 dana.

Ipak, sedamdesetjednogodišnji par ostao je neprijatno iznenađen kada im je posle samo tri dana puta saopšteno da moraju da napuste brod u luci Lusan u Južnoj Koreji.

Razlog? Nemaju vizu za Kinu, niti su imali pojma da im viza za Kinu uopšte treba.

Najgore od svega je što brodska kompanija ne želi da im vrati novac smatrajući da je bila njihova dužnost da za to znaju pre putovanja.

Kako je par optužio turističku agenciju što im nije rekla nešto ovako važno, turistička agencija se ogradila saopštenjem u kome se navodi da se u svim stavkama potpisanog ugovora putnici mole da provere pravila za ulazak u zemlje koje obilaze.

“Izbacivanje s broda je nešto najsramotnije što smo ikada doživeli i teško iskustvo za nas. Izgubili smo devet hiljada dolara, a brodska kompanija i turistička agencija je trebalo da nas obaveste o nečemu tako važnom. Niko nam ništa nije rekao“, rekli su za američke medije.

Stoga pažljivo čitajte ugovor o putovanju pre nego što ga potpišete i uvek se raspitajte šta vam je potrebno za ulazak u neku zemlju pre nego što krenete na put.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.