Izvor: B92

S obzirom na to da se običaji razlikuju širom sveta, pitanje je da li stjuardesama treba ostavljati bakšiš? Dok restorani i taksiji mogu biti neka od tradicionalnijih mesta za ostavljanje bakšiša, jedna američka avio-kompanija dozvoljava putnicima da kabinskom osoblju ostavljaju napojnice.

Frontier Airlines, low-cost prevoznik godinama ima mogućnost ostavljanja bakšiša kabinskom osoblju, a ova odluka je ponovo privukla pažnju nakon što je kompanija poromenila svoju politiku, dopuštajući da bakšiš odmah ide u novčanik člana osoblja umesto da se visina napojnice prijavi kompaniji.

Uz sve više avio-kompanija koje nude besplatnu hranu i piće, većina putnika je voljna da ostavi bakšiš osoblju, posebno na letovima low-cost prevoznika.

Stjuardese u pomenutoj kompaniji ne moraju više ni da zavise niti da traže napojnicu, već imaju opciju da same sebe uračunaju napojnicu u račun za hranu ili piće.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.